ChatGPT geliştiricilerinden endişe veren açıklama: Sistemde ciddi bir sorun var kendimizi çok kötü hissediyoruz

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ChatGPT geliştiricilerinden endişe veren açıklama: Sistemde ciddi bir sorun var kendimizi çok kötü hissediyoruz

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya yapay zeka alanında çığır açan gelişmelere şahit olurken, sohbet robotu ChatGPT yaşanan bir sorunla gündemde. Yapay zeka destekli chatbot’un geliştiricisi ‘ciddi bir sorun’dan bahsetti.

Kasım ayında erişime sunulduktan sadece bir hafta sonra 1 milyon kullanıcıya ulaşan ChatGPT, yapay zeka sohbet robotları alanında adeta devrim yaptı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli OpenAI isimli yapay zeka şirketi tarafından geliştirilen sohbet robotu, “arama motorlarını tarihe gömecek” sloganlarıyla manşetleri süsledi. Onlarca şirket ChatGPT’yi taklit etmeye başladı bile. Örneğin, Google’ın Bard isimli yeni sohbet robotu gibi.

Tüm dünya ChatGPT’yi konuşurken, manşetler endişe veren bir gelişmeyle çalkalanıyor. OpenAI, kullanıcıların gizliliğini tehlikeye atan ‘önemli bir sorun’ yaşandığını duyurdu.

ChatGPT geliştiricilerinden endişe veren açıklama: Sistemde ciddi bir sorun var kendimizi çok kötü hissediyoruz

OpenAI CEO'su Sam Altman

CHATGPT KONUŞMALARI AÇIĞA ÇIKARDI

Independent’ın haberine göre, OpenAI'nin CEO'su Sam Altman hataya ilişkin kısa bir açıklama yaptı. Altman, bu hatanın kullanıcıların diğer kişilerin sistemle yaptıkları konuşmaların açıklamalarını görebilmelerine neden olduğunu ifade etti. Twitter’daki paylaşımında, “Bu konuda kendimizi çok kötü hissediyoruz” diyerek düşüncelerini belirtti.

Aslında hata Altman'ın açıklamasından daha önce ortaya çıkmıştı. Sosyal medya platformları Twitter ve Reddit'te bazı ChatGPT kullanıcıları, geçmişlerinde yabancılardan gelmiş gibi görünen başka gönderiler gördüklerini ileri sürmüştü. Bazıları bunların başka dillerde olduğunu ve potansiyel olarak hassas bilgiler içerdiğini söyledi. Kullanıcıların bu sorunu dile getirmesinin ardından ChatGPT'ye olan hayranlık bir anda yerini endişeye bıraktı. Çünkü kullanıcıların sistemle yaptıkları yazışmalar başkaları tarafından da görülebiliyordu. 

CHATGPT BİR SÜRE ERİŞEME KAPATILDI

ChatGPT başlangıçta hata gibi görünen bir nedenden dolayı pazartesi günü çevrimdışı olmuştu. Ancak gelen haberler kısa süre sonra OpenAI'ın söz konusu sorunla başa çıkmak için çabaladığı sırada programı çevrimdışı duruma getirmek zorunda kaldığını gösterdi.

OpenAI, kullanıcılara bir dizi hata mesajı gösterdi ve sonunda insanları sohbet geçmişlerine geçici olarak erişemediklerine dair uyardı. Şirketin durum sayfasında yalnızca, firmanın "internet deneyimiyle" ilgili sorunlar yaşadığı ve sohbet geçmişini geri yüklemek için çalıştığı belirtildi.

Sam Altman, hatanın kullanıcıların "küçük bir yüzdesini" etkilediğini söylese de kaç kişinin etkilendiğine dair bilgi vermedi. Altman ayrıca, sorunun "açık kaynak kodlu bir kütüphanedeki bir hatadan" kaynaklandığını söyledi ama hangi hata olduğunu belirtmedi.

Öte yandan, şirketin sorun için bir düzeltme bulduğunu ve bunun kullanıma sunulmakta olduğunu ekledi. Sonuç olarak kullanıcılar, pazartesi gününün bir kısmında sohbet geçmişlerini göremedi. Altman, şirketin durumu "teknik bir otopsiyle takip edeceğini" söyledi.

OpenAI, kullanıcıları hassas bilgilerini ChatGPT'yle paylaşmamaları yönünde uyarıyor. İnternet sitesi, konuşmaları gözden geçireceği ve bunların sistemleri eğitmek için kullanılabileceğine dair kullanıcıları uyardı.

(Independent) 

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...