Cep telefonu hırsızlarına kötü haber

Cep telefonu hırsızlarına kötü haber

TEKNOLOJİ Haberleri

Amerikalı hukukçular cep telefonu hırsızlığının önüne geçmek için çalındıktan sonra etkisiz hale getirilen telefon teknolojisi istedi.

Amerikalı hukukçular, iphone ve Samsung başta olmak üzere akıllı cep telefonu üreticilerine bir teklif götürerek, herhangi bir çalınma olayında telefonu ise yaramaz hale getirecek yeni bir teknolojinin üretilmesini istedi. Amerikalı hukukçuları böyle bir kararın alınmasında, son zamanlara artan cep telefonu hırsızlığının etkili olduğu açıklandı. Amerika`da geçen sene ülke genelinde 2 milyona yakın akıllı cep telefonun çalındığı tesbit edildi. New York savcısı Eric Schneiderman ve San Francisco savcısı George Gascon tarafından New York`ta yapılan basın toplantısından sonra bir açıklama yapan Scheiderman, hırsızlık oranlarının yüzde 40`a yakınının cep telefonlarından kaynaklandığını, ve bunların çoğunda şiddet olayları ve hatta cinayetler yaşandığını ifade etti. Akıllı telefonlara eklenecek bu sistem ile birlikte, hırsızlık oranlarının çok büyük oranda azalacağını ifade eden Scheiderman, telefonu kullanılmaz hale getirmenin, kredi kartını iptal etmek kadar kolay olabileceğini söyledi. Hukukçular, cep telefonu üreticilerinin bu isteklerini yıl sonuna kadar gerçekleştirmelerini umduklarını belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...