Bu defa 'ananaslara' göz dikti: Teknoloji devi Apple'dan tuhaf dava

Düzenleyen:
Bu defa 'ananaslara' göz dikti: Teknoloji devi Apple'dan tuhaf dava

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünyanın en büyük beş şirketinden biri olan Apple, yeni bir dava ile gündemde. Bu defa dava oldukça ilginç. Teknoloji devinin 'apple' ismi konusunda büyük bir hassasiyeti olduğunu pek çok kişi bilir. Geçtiğimiz aylarda 'Apple-Man' isimli bir filme dava açmıştı. Bunun gibi onlarca örnek bulunuyor. Ancak bu defa İngilizce'de ananas anlamına gelen 'Pineapple' ismini kullanan bir müzisyene de dava açtı.

Apple, geçtiğimiz günlerde Spotify'da yayınlar yapan bir indie müzisyene dava açtı. New York Times'ın haberine göre, bu davanın sabebi müzisyenin sahne adı olarak Franki Pineapple'ı kullanması. Apple, 'pineapple' isminin kendi ismine çok yakın olduğunu ve bu nedenle itibarını zedeleyeceğini ileri sürerek müzisyene ilginç bir dava açtı.

ABD merkezli teknoloji üreticisi tarafından dosyalanan belgelere göre, Apple, isimlerin "hem meyve isimleri hem de benzer ticari izlenimler taşıdığını" belirtiyor. Ayrıca Apple, Franki Pineapple'ın logosunun patlayan bir ananas bombası olması nedeniyle de sanatçı Stephanie Carlisi'i dava ediyor. 

Bu defa 'ananaslara' göz dikti: Teknoloji devi Apple'dan tuhaf davaSanatçının Spotify profili.

Carlisi, "Bu bir elma bile değil. İnsanlara, Apple ile bağlantısı olan herhangi bir meyveyi ya da herhangi bir şeyi kendilerine mal edemeyeceklerini söylüyorsunuz." şeklinde konuşarak Apple'ı eleştirdi. 

PINE-APPLE DAVASI

Apple, küçük bir işletmeye, projeye veya markaya son derece zayıf ve hatta gülünç gerekçelerle ilk kez dava açmıyor. New York Times, Apple'ın bu tür gerekçelerle dava açtığı çoğu kişinin büyük bir davayla mücadele edecek paraya veya kaynağa sahip olmadıkları için isimlerinden ya da logolarından vazgeçtiğini yazdı. Ancak Carlisi, marka başvurusunda 'Franki Pineapple'ın gerçek adının olmadığını belirterek davayı kazandı. Apple, ticari marka konusunda zorbalık yapmakla eleştiriliyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...