Blue Origin'in roketi fırlatıldıktan sonra düştü: Saniye saniye görüntülendi

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Blue Origin'in roketi fırlatıldıktan sonra düştü: Saniye saniye görüntülendi

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Milyarder iş insanı Jeff Bezos'ın kurduğu ve halen sahibi olduğu uzay taşımacılığı şirketi Blue Origin, başarısız bir roket testi gerçekleştirdi. Şirkete ait bir roket fırlatıldıktan kısa süre sonra zorunlu iniş yaptı.

E-ticaret ve teknoloji devi Amazon'un da kurucusu olan girişimci Jeff Bezos, uzay turizmi hayalini gerçekleştirmek için 2000 yılında Blue Origin isimli şirketi kurmuş ve Elon Musk'ın SpaceX şirketinin en büyük rakiplerinden biri olmuştu. Ancak Blue Origin yine başarısızlıkla sonuçlanan bir roket testiyle gündemde.

Blue Origin'e ait 'New Sheppard' isimli rokette fırlatmadan 1 dakika sonra arıza meydana geldi. Arızadan kısa süre sonra roketin üzerinde bulanan ve insanların taşınması için tasarlanan kapsül, güvenlik sisteminin devreye girmesiyle otomatik olarak roketten ayrıldı. Ardından kapsül paraşütle zorunlu iniş yaptı ve Teksas'taki bir çöle düştü. Roket ve kapsülün ayrıldığı anlar kameraya saniye saniye yansıdı. 

KİMSE YARALANMADI

Blue Origin tarafından yapılan açıklamaya göre, arıza, roket yaklaşık 8 bin 500 metre yükseklikte bin 126 kilometre hızla giderken meydana geldi. Şirketten yapılan açıklamada, "Bugünkü uçuş sırasında takviye motor sisteminde arıza meydana geldi. Kapsül kurtulma sistemi, kapsülü motor bölümünden başarıyla ayırdı. Güçlendirici zemine çarptı. Bildirilen herhangi bir yaralanma yok" ifadeleri kullanıldı.

New Shepard insansız uzay seferleri için kullanılırken, gelecekte uzay turizmi için de değerlendirilmesi planlanıyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...