Blacberry hisseleri bir günde uçtu

Blacberry hisseleri bir günde uçtu

TEKNOLOJİ Haberleri

Blackberry hisseleri dün 4.4 milyar dolar zarar açıklayan şirketin hisseleri dün seans sonunda yüzde 16 yükseldi.

Blackberry hisseleri dün yüzde 16 yükseldi. Şirketin iPhone'un üreticisi Foxconn ile yaptığı imalat anlaşması firmanın açıkladığı 4.4 milyar dolarlık zarar rağmen yatırımcıya umut verdi. nbsp;Hisselerin bu kadar yükselmesine gerekçe olarak şirketin iPhone'u üreten firma ile yaptığı üretim anlaşması gösteriliyor. Tayvanlı dev şirket Foxconn bundan sonra Blackberry telefonlarının donanımını üretecek. Foxconn aynı zamanda Apple ve Amazon için de ürün imal ediyor. Teknoloji çevreleri ise Blackberry'nin telefon işinden çok zarar ettiğini ve artık yeni cihazlar üretmemesinin firma için daha iyi olacağı görüşünde. Uzmanlar Blackberry'nin operasyon maliyetlerini azaltarak yazılım yolunda ilerlemesi gereken bir firma olduğuna inanıyorlar. nbsp; nbsp;
SATIŞLAR ÇÖKTÜ
Blackberry ile Foxconn arasında yapılan anlaşma gereği Blackberry şirkete ürünlerini yaptırmak için para ödeyecek aynı zamanda da Blackberry'nin yılsonu kârından Foxconn belli bir miktar para alacak.Blackberry de satışların iyi gitmediğini rakamlar ortaya koyuyor. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1.1 milyon telefon satan şirket. 2010 yılının son çeyreğinde 14.6 milyon adet telefon satmayı başarmıştı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...