Bir sohbet robotu da Rusya'dan geldi: Daha 'akıllı' olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bir sohbet robotu da Rusya'dan geldi: Daha 'akıllı' olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Yapay zekanın gelişimi devam ederken çeşitliliği de artıyor. Çin ve İngiltere sonrası Rusya da yapay zeka destekli sohbet robotu GigaChat'ı duyurdu. GigaChat'i geliştiren Sberbank, yapay zeka destekli sohbet robotu için sadece belli başlı bilgiler verdi.

Yapay zeka, son zamanlarda gündemden düşmüyor. Birçok şirket ve ülke art arda kendi yapay zeka destekli sohbet robotunu duyurdu. Bu yarışa son olarak Rusya da Gigachat ile katıldı.

Rusya merkezli devlet bankası Sberbank, dün yaptığı açıklamada GigaChat'i duyurarak yapay zeka rekabetine katıldıklarını duyurdu. Sberbank'ın yaptığı açıklamaya göre yapay zeka destekli sohbet robotu test aşamasında ve kullanmak için davet gerekiyor. 

GIGACHAT, DİĞERLERİNE GÖRE DAHA AKILLI OLACAK

Şimdilik yalnızca davet yoluyla kullanılabilen sohbet robotunun diğerlerine göre ayırt edici bir özelliği bulunuyor. Sberbank'ın açıklamasına göre GigaChat, Rus halkıyla diğer sohbet robotlarına göre daha akıllı bir şekilde iletişim kuracak.

Bir sohbet robotu da Rusya'dan geldi: Daha 'akıllı' olacak

Banka, sohbet robotunu tanıtmadan önce bu alanda yatırımlar yapmıştı. Yani GigaChat, Rus bankasının yatırımlarının sonucu olarak ortaya çıktı. Devlet bankası, GigaChat için daha fazla bilgi vermedi. Kullanıma tam olarak ne zaman açılacağıyla ilgili bilgi bulunmuyor.

Rusya dışında İngiltere de dün yapay zeka çalışmaları için yaptığı yatırımları açıkladı. Öte yandan Çin'in de bu konu hakkında büyük bir adım atacağı iddia ediliyor. Hatta Çin'in yapay zeka için yapacağı hamlede lider konuma geleceği de Microsoft Başkanı tarafından belirtildi.

Yapay zeka alanında ise lider konumunda OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT yer alıyor. Sohbet robotu, birçok farklı alanda her gün milyonlarca insanlara yardımcı oluyor. 

(Gizchina)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...