Bir sayfa beğendi, hayatı karardı

Bir sayfa beğendi, hayatı karardı

TEKNOLOJİ Haberleri

Seçimlerde rakip adayın sayfasını beğendiği için kovulan işçiye yerel mahkeme tarafından verilen cevap "sayfa beğenmek ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez" oldu.

2009 yılında Hampton bölgesinde görev yapmak üzere Şerif seçimleri yapıldı. Kazanan tarafın ekibinde çalışan Daniel Ray Carter, seçim sürecinde rakip adayın sayfasını beğendiği için yeni Şerif tarafından kovuldu. İşten atılma kararını mahkemeye veren ve temel anayasal haklarının ihlal edildiğini savunan Carter'a yerel mahkemenin cevabı Mayıs ayında geldi. Benzer durumlar için örnek teşkil eden olayda yerel mahkeme Facebook'tan bir sayfa beğenmenin ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini ve bu nedenle koruma kapsamında olmadığı yönünde hüküm vermişti.

Yaşanan olayda temel anayasal haklarına bir saldırının olduğunu düşünen Daniel Ray Carter, kararı yüksek mahkemeye taşıdı. Bu hafta Facebook ve ACLU tarafından mahkemeye yapılacak bir sunumda Carter'ın anayasal söz söyleme hakkı kapsamında kendisini ifade ettiğini ve söz konusu durumun emsal belirleme doğasının bulunduğu anlatılacak.

Yerel mahkeme tarafından verilen karar, Facebook'ta bir sayfayı beğenmenin gerçek bir bildirimle gerçekleşmemesiyle temellendiriliyor.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ise yüksek mahkemenin yerel mahkemeye ait bu görüşü onaylaması halinde Facebook'ta bir sayfayı beğenmek ya da Twitter'da bir tweeti retweet etmek gibi bir tıkla gerçekleşen eylemlerinin hepsinin ifade özgürlüğü olarak değerlendirilmeyerek koruma altına alınmayacağına neden olmasından endişeleniyor. (Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...