Bir Rus, bir Amerikalı, bir Japon uzaya gitmiş!

Bir Rus, bir Amerikalı, bir Japon uzaya gitmiş!

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD ve Rusya arasında 15 Temmuz 1975'te başlayan ve ilk uluslararası uzay programı olma özelliği taşıyan Apollo Soyuz Test Projesi'nin 37'nci yıldönümünde, 305 tonluk Soyuz roketi uzaya üç farklı ülkeden astronot taşıdı.

Geçmişte fıkra olarak anlatılan "Bir Rus, bir Amerikalı uzay mekiğine binmişler" hikayesi uzayda ortak işbirliği için gerçek oldu. ABD ve Rusya arasında 15 Temmuz 1975'te başlayan ve ilk uluslararası uzay programı olma özelliği taşıyan Apollo Soyuz Test Projesi'nin 37'nci yıldönümünde, 305 tonluk Soyuz roketi uzaya üç farklı ülkeden astronot taşıdı. Mekiğe Rus Yuri Malenchenko, ABD'li Sunita Williams ve Japon Akihiko Hoshide birlikte binerek dört aylık görev için Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) ateşlendi.
Üç astronot, ISS'de geçirecekleri süre zarfında uzay istasyonunun bakımını yapacak ve çeşitli deneyler gerçekleştirecek. William, Soyuz roketinin taşıdığı Soyuz TMA-05M uzay aracına binmeden önce, "Maalesef görevimiz sadece dört ay sürecek. Keşke yıllar, yıllar boyu sürseydi. Yuri ve Aki ile harika bir vakit geçireceğimize eminim" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...