Bir litre benzin ile bir aylık tüp ihtiyacını gideriyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Bir litre benzin ile bir aylık tüp ihtiyacını gideriyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Barış Karaca isimli vatandaş, kendi tasarladığı bir düzenek sayesinde tüp ihtiyacını karşılıyor. Bir litrelik benzinle bir aylık tüp ihtiyacını giderdiğini söyledi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan Barış Karaca isimli vatandaş, kendi tasarladığı bir düzenek sayesinde tüp ihtiyacını karşılıyor. Bir litrelik benzinle bir aylık tüp ihtiyacını giderdiğini söyledi. 

1 Elektrik ve akaryakıt zamlarının ardından Barış Karaca, bir litrelik benzinle bir evin aylık tüp ihtiyacını giderecek bir düzenek geliştirdi. 

2 15 yıldır elektrik işiyle uğraşan Karaca, sosyal medyada gördüğü bir videodan esinlenerek kendi imkânlarıyla bir sistem tasarladı ve gaz üretmeyi başardı. 

3 Bu sistem sayesinde bir litrelik benzinle evinin bir aylık tüp ihtiyacını karşılayabiliyor. Düzenekte kullandığı malzemelerden bahseden Barış Karaca, “Yaptığımız bu sistem iki kavanoz, buhar makinesi ve ısıya dayanıklı borulardan oluşuyor.” dedi. 

4 Bir kavanoza yarım litreden az benzin, diğer kavanoza ise yarısı kadar su eklediğini söyleyen Karaca, “Aradaki bağlantıları ısıya dayanıklı borularla yapıyoruz. Buhar makinesindeki hava benzinin yoğunlaşmasına sebep oluyor, bu da sudaki hidrojenle birleşip ateşe, yakıta dönüşüyor” şeklinde sistemi açıkladı.

5 İHA muhabirine konuşan Barış Karaca, “Son zamanlarda artan doğal gaz ve elektrik zamlarından sonra sosyal medyada gördüğüm deneylere bakarak böyle bir şey tasarlamak istedim. 2 adet kavanoz, buhar makinesi, yarım litreden daha az benzin ile ne kadar bir tüketim olacağını şu an da deniyorum” dedi. 

6 Kurduğu düzeneği geliştirmeye çalışan Karaca, planlarını açıkladı: “Elimde fazla imkân olmadığı için bunu geliştirmek istiyorum. İleride daha az bir maliyetle nasıl ısınabileceğimizi bulmak istiyorum.

7 Elektrik tasarrufu ile ilgili de yeni çıkan güneş panelleri de bulunuyor. Bunlarla da gün ışığı ile elektrik üretebiliyoruz. Akü ve invertör ile elektrik harcamadan elektrik üretebiliriz.” 

8 Son olarak Barış Karaca, “Yaptığımız deneylerle birlikte 1 litre benzinin bir evin bir aylık tüp ihtiyacını giderebileceğini gözlemledik. Bulduğum bu sistem ile şu anki iş yerimde ısınmaktayım. 

İleride bunları geliştirmek istiyorum. Bu sistem ile doğal gaz peteğini ısıtmayı düşünüyorum. Az maliyetli ve az elektrik tüketimi ile yapmayı hedefliyorum. Böyle bir deneyi yaparak risk aldım. Elimde imkân olmadığı için destekçim olursa deneyimi geliştirmek istiyorum” diyerek bu sistemle tasarruf yaptığını vurguladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...