Bir gün telefonların yerini alacak: Humane, AI Pin'i tanıttı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir gün telefonların yerini alacak: Humane, AI Pin'i tanıttı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Apple'ın eski mühendislerinin kurduğu Humane isimli firma, beklenen ilk ürününü tanıttı. Akıllı telefonların yerini alacağı konuşulan "AI Pin" cihazının satışa çıkacağı gün ve ürünün fiyatı da açıklandı.

Humane, uzun süredir merakla beklenen yapay zeka destekli "AI Pin" cihazını tanıttı. Apple'ın eski tasarımcısı ve Humane şirketinin kurucu ortağı Imran Chaudhri, "AI Pin" cihazının kullanıcının ses tonunu kullanarak anlık çeviri yapabildiğini açıkladı.

Cihaz, iki parçadan oluşuyor ve hem giysilere hem de diğer cihazlara manyetik olarak takılabilen bataryayla çalışıyor.

Bir gün telefonların yerini alacak: Humane, AI Pin'i tanıttı

Büyük bir heyecan uyandıran Humane firması, AI Pin'in 2024'ün başlarında satışa çıkacağını ve 16 Kasım'da ise ön siparişlerin başlayacağını duyurdu. 

Öte yandan, yapay zeka destekli AI Pin'in fiyatı 699 Dolar. Peki, AI Pin nasıl çalışacak? Humane, AI Pin'i satın alan kullanıcıya bir telefon numarası atandığını ve anlaşmalı şebeke üzerinden aylık 24 Dolar ek meblağ kapsamında veri hizmeti sağlandığını açıkladı. 

AI PİN CİHAZININ ÖZELLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI 

Imran Chaudhri, TED konuşmasında AI Pin cihazının özelliklerine değindi. Humane'nin kurucu ortağı, cihazın anlık çeviri yapabildiğini açıkladı.

Yapay zeka destekli cihaz, kullanıcının ses tonunu kullanarak aynı vurgulamalarla istenilen dile anlık çeviri yapabiliyor.

Bir gün telefonların yerini alacak: Humane, AI Pin'i tanıttı

Teknik detaylarına gelecek olursak, AI Pin, Snapdragon işlemciyle donatıldı ve yapay zeka destekli sohbet robotu GPT-4 özelliği barındırıyor. "Cosmos" adlı işletim sistemini kullanıyor. Bu işletim sistemi, kullanıcıdan uygulamaları yüklemesini ve yönetmesini istemek yerine, sorguları otomatik olarak doğru araçlara yönlendiriyor. 

Yaklaşık 34 gram ağırlığındaki AI Pin'in pil güçlendiriciyle toplam ağırlığı ise 54 grama çıkıyor.

Ayrıca cihaz, 13 megapiksellik kamerasıyla fotoğraf çekebiliyor ve yakında bir güncelleme yapılarak video özelliği de eklenecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...