Bir dava da SEC'ten! ABD borsası Elon Musk'ı mahkemeye verdi

Düzenleyen: / Kaynak: CNBC
- Güncelleme:
Bir dava da SEC'ten! ABD borsası Elon Musk'ı mahkemeye verdi

TEKNOLOJİ Haberleri  / CNBC

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu), sosyal medya devi X'in patronu Musk'ın ifade vermek için mahkeme celbine uymadığını gerekçe göstererek ünlü iş insanına dava açtı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Elon Musk'a dava açtı. Kaliforniya'da açılan dava dosyasına göre, SEC'i temsil eden avukatlar, Mayıs 2023'te Tesla CEO'suna tebliğ edilen bir mahkeme celbi uyarınca Musk'ın 15 Eylül'deki ifadeye katılmadığını belirtti. Musk'ın ifade vermeye çağrılmasındaki sebep ise Twitter'ı satın almasıyla ilgiliydi. 

SEC soruşturmasının nedeni ise esasen, Musk'ın Twitter hisselerini satın alırken ortada bir menkul kıymet dolandırıcılığı yapıp yapılmadığını araştırmaktı. 

MUSK'IN AVUKATI 'ARTIK YETER' DEDİ

Yeni açılan davada avukatlar, "Musk'ın SEC'in idari mahkeme celbine uymayı reddetmesi, SEC personelinin federal menkul kıymetler yasalarının ihlal edilip edilmediğini belirlemeye yönelik soruşturmasını engelliyor ve geciktiriyor. SEC şimdi mahkemeden Musk'ı soruşturma ifadesine katılmaya zorlamasını istiyor." ifadesine yer verdi. 

SEC, Musk'ın ifadesi verebilmesi için uygun bir zaman ve yer bulmaya çalıştığını, kurumun Austin bölgesindeki Musk'ın mevcut kişisel ikametgahına en yakın SEC ofisi olan Fort Worth, Teksas'taki ofisinde görüşme yapılması için teklif sunduğunu belirtti. Bu yılın Ekim ve Kasım ayları için birden fazla tarih önerildi. Bu durum davada, "Bu iyi niyetli çabalar, Musk'ın ifadeye katılmayı genel olarak reddetmesiyle karşılandı" şeklinde açıklanıyor.

Milyarder iş insanı Elon Musk'ın avukatı Alex Spiro ise yaptığı açıklamada "SEC, bu yanlış yönlendirilmiş soruşturmada Musk'ın ifadesini zaten birçok defa aldı; artık yeter" dedi.

Musk, temmuz ayında adını 'X' olarak değiştirdiği Twitter'ı, Ekim 2022'de yaklaşık 44 milyar dolara satın almıştı. 

Yasal açıklamaya göre, davaya ilişkin duruşmanın 9 Kasım'da yapılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: CNBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...