Bir darbe de Asus'tan: Rusya pazarından çekiliyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
Bir darbe de Asus'tan: Rusya pazarından çekiliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHLAS HABER AJANSI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm dünyanın tepkisini çekmeye devam ediyor. Teknoloji devleri Rusya pazarından bir bir çekilirken, Asus da kervana katılmayı planlıyor.

Tayvan Ekonomi Bakanı Wang Mei Hua, ülkesinin en büyük bilgisayar üreticisi Asus firmasının da diğer teknoloji şirketlerine katılarak Rusya pazarından ayrılma kararı alabileceğini açıkladı. Asus'un bu adımının arkasında ise Ukrayna’dan gelen taleplerin olduğu açıklandı.

Meclis toplantısında konuşan Hua, bu kararı kendisinin alamayacağını ancak Asus'un Ukrayna’da yaşanan krizin tırmanması ile bahsi geçen bu kararı uygulayabileceğini vurguladı.

Bununla birlikte, pazar araştırmacılarının tahminlerine göre, geçtiğimiz yıl Rusya’da satılan Asus dizüstü bilgisayarlar, firmanın dünya ihracatında yüzde 5’lik payını oluşturuyor. Bu arada, Asus henüz konu hakkında bir açıklama yapmadı. 

Ukrayna Dijital Transformasyon Bakanı Mykhailo Fedorov, sosyal medya hesabından bir çağrıda bulunarak, Asus firmasından Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarını sonlandıracağı güne kadar Rus pazarındaki faaliyetlerini durdurmasını istedi. Asus’un Başkanı Jonney Shih’in de adının geçtiği paylaşımda Rusya’ya teknik hizmet dâhil olmak üzere bilgisayar parçalarının da verilmemesi gerektiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: İHLAS HABER AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...