Bilim insanları büyük bir asteroidin Dünya'ya yaklaştığını duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
- Güncelleme:
Bilim insanları büyük bir asteroidin Dünya'ya yaklaştığını duyurdu

TEKNOLOJİ Haberleri  / TRT Haber

Bilim insanları, büyük bir asteroidin Dünya’ya doğru yaklaştığını açıkladı. Rus araştırmacılardan oluşan bir ekip, asteroidin şimdilik acil bir tehlike oluşturmadığını da söyledi.

Rus bilim insanları, çapı yaklaşık yarım kilometre civarı bir asteroidin Dünya'ya doğru ilerlediğini ancak acil bir tehlike oluşturmadığını açıkladı. Açıklama, Rus Keldysh Uygulamalı Matematik Enstitüsünde araştırmalarını sürdüren bilim insanlarından geldi. 

Ekip, sosyal medya hesapları üzerinden son gelişmeyi duyurdu. Açıklamada, "1 Ekim gecesi, Rusya'nın güneyindeki iki gözlemevi, Dünya'ya yaklaşan yeni bir asteroit olan 2022 SE37'nin keşfini doğruladı." ifadesine yer verildi.

Söz konusu cismin acil bir tehlike oluşturmadığına da dikkat çekildi. TASS ajansına konuşan gök bilimci Yuri Balega ise, "Bu, Dünya çevresinde halihazırda keşfedilen 30 bin asteroitten biri. Gezegenimizden milyonlarca kilometre uzakta uçuyor ve Dünya için tehlike oluşturmuyor." dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...