Bileğinde dövme olanlara özel: Galaxy Watch güncellemesi geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bileğinde dövme olanlara özel: Galaxy Watch güncellemesi geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Galaxy Watch 5 serisinin BioActive Sensör'ünde birçok farklı sağlık özelliği yer alıyor. Fakat eğer kullanıcının bileğinde dövme varsa bu sensör akıllı saatlerde aktif olmuyor. Teknoloji devi şirket bu sorunu çözmek için yeni bir güncelleme yayınlayacaklarını duyurdu.

Galaxy Watch 5 serisindeki BioActive Sensörü'nde kandaki oksijen oranı ölçümü, kan basıncı ölçümü, kalp ritmi ve uyku takibi başta olmak üzere birçok sağlık özelliği bulunuyor. Fakat kullanıcının bileğinde yani saatin olduğu kısmın altında dövme varsa BioActive Sensör çalışmıyor. Bu durum ise kullanıcı deneyiminin düşmesine neden oluyor. Samsung da bu duruma el atarak sorunu çözmek için yeni bir güncelleme yayınlayacaklarını açıkladı.

GALAXY WATCH 5'İN BIOACTIVE SENSÖRÜ İÇİN BU YIL GÜNCELLEME GELECEK

Teknoloji devi Samsung, dövmesi olan kullanıcılar için 2023 yılının ikinci yarısında güncelleme yayınlanacak. Güncelleme sonrasında kullanıcının bileğinde dövme varsa bile BioActive Sensör çalışmaya devam edecek. Böylece bileğinde dövme bulunan akıllı saat sahipleri de BioActive özelliğinden faydalanabilecek.

BioActive Sensör, akıllı saatte bulunan Vücut Kompozisyonu özelliği ile iskelet kası ve bazal metabolizma hızı ya da kilo ölçümü dışında ek olarak kullanıcıların vücuduna ilişkin bütünsel veriler sunabiliyor.

Veriler sayesinde kullanıcılar, kilo almak, kas kütlesini artırmak veya metabolizmasını hızlandırmak gibi ihtiyacı oldukları konuya göre ilerleyerek hareket ediyor.

Kan basıncı ve kalp ritmi ölçümü özelliği ise her an kullanıcının kalp sağlığıyla ilgili veri sunuyor. Uyku takibi ise adından da belli olduğu gibi kullanıcının uyku kalitesini takip ederek raporlama yapıyor.

(Kaynak, Sammobile)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...