Beyaz Saray'da yapay zeka zirvesi: Kontrol altına alınacak

Düzenleyen: / Kaynak: Gizmodo
- Güncelleme:
Beyaz Saray'da yapay zeka zirvesi: Kontrol altına alınacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Gizmodo

OpenAI'ın ChatGPT'yi geliştirmesi tüm dünyada yapay zeka devrimine neden oldu. Teknoloji şirketlerinin her biri kendi yapay zeka araçlarını geliştirmeye başladı. Fakat bu hızlı gelişim beraberinde olumsuz sonuçları da meydana getirdi. ABD Başkanı Joe Biden, alanında öncü şirketleri çağırarak düzenlemeler yaptı.

ChatGPT'nin özellikleri, kısa süre içinde tüm dünyada popüler olmasını sağladı. Büyük teknoloji şirketleri de bunun üzerine rakip olmak için kendi yapay zeka araçlarını geliştirmeye başladı.

Yeni modellerin artmasıyla insanlar, günlük hayatlarında ve işlerinde yapay zekadan destek almaya başladı. Fakat bazı insanların kullanmasıyla yapay zekanın kötü yanları da ortaya çıktı. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden da bu duruma el atarak yedi büyük şirketi Beyaz Saray'a çağırdı.

YAPAY ZEKA İÇİN ÜÇ BAŞLIK ÜZERİNDE DURULDU

Joe Biden; Beyaz Saray'a Amazon, Anthropic, Google, Inflection, Meta, Microsoft ve OpenAI olmak üzere yapay zeka teknolojisinde yedi büyük şirketin yöneticisini çağırdı.

Yapay zeka zirvesinde güvenlik, koruma ve güven olmak üzere üç ana başlık üzerinde duruldu. Beyaz Saray ve şirketler arasında yapılan anlaşmada herhangi bir yapay zeka ürününün piyasaya çıkmadan önce üçüncü tarafların da test etmesi gerektiğine karar verildi.

Ayrıca yapay zekayla yapılan herhangi bir ses, görüntü ya da videonun üretilmesi halinde insanların bunun gerçek olmadığını anlaması için filigran eklenmesi gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray'da gerçekleşen yapay zeka zirvesinde son olarak şirketlerin güvenlik için içeriden gelen tehditlere karşı ek siber güvenlik önlemleri için yatırım yapacaklarına ve üçüncü taraflardan sistemlerindeki güvenlik açıklarını keşfetmek ve bildirmek için  destek almayı kabul ettiler.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Gizmodo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...