Beklenen özellik iPhone'a geldi: Twitter kamerasıyla GIF oluşturmak mümkün

Düzenleyen:
Beklenen özellik iPhone'a geldi: Twitter kamerasıyla GIF oluşturmak mümkün

TEKNOLOJİ Haberleri

Mikro blog ağı Twitter, uzun zamandır 'Neden yok?' dediğimiz bir özelliği nihayet uygulamaya entegre etti; iOS'ta uygulama içi kameradan GIF oluşturmak artık mümkün. Yeni özellik, tam bir video yüklemek zorunda kalmadan kısa klipleri paylaşmanın kolay bir yolu olarak sunuldu.

1987'den beri hayatımızda olan GIF görüntüleri hiçbir zaman bu kadar popüler hale gelmemişti. TV programlarının, filmlerin ve en çok okunan haberlerin akılda kalan kısa görüntülerini paylaşmak istediğimizde çoğumuz GIF'lere yöneliyoruz. Üstelik sıkı bir Twitter kullanıcısıysanız artık işiniz daha kolay. 

Sosyal medya davi, uygulamaya entegre bir GIF yakalama özelliği içerecek şekilde iOS'ta güncelleme yaptı. Tek yapmanız gereken kamera modülünü açmak ve kendi kliplerinizden birini kaydetmek için GIF moduna geçmek.

Şu anda, bu özellik yalnızca iOS'ta yani iPhone ve iPad'lerde kullanılabiliyor. Özelliğin Android'e gelip gelmeyeceği veya ne zaman geleceği ise belli değil. Ancak gelecekteki bir güncellemede Android kullanıcılarına da sunulması muhtemel görünüyor. 

ADIM ADIM TWITTER GIF OLUŞTURMA

Peki, iOS Twitter uygulaması kamerasıyla GIF oluşturmak için ne yapmamız gerekiyor? The Verge editörleri, GIF'i kaydetmenin oldukça kolay olduğunu vurgulayarak yeni özelliği ilk kez test ettiğini açıklıyor. iOS uygulamasında yeni tweet düğmesine basın, ardından fotoğraf simgesine ve kameraya dokunun. GIF modunda iken kayıt düğmesine basılı tutun. 

Bununla birlikte, tweetlerdeki çoğu GIF gibi bunları platform dışında kullanmak pek de kolay görünmüyor. GIF'e sağ tıklarsanız, Twitter yalnızca 'Gif Adresini Kopyala' seçeneğini gösterir, bir GIF'i bilgisayarınıza veya telefonunuza kaydetme seçeneği ne yazık ki yok. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...