Beklenen geliyor: ChatGPT entegreli ilk akıllı telefon belli oldu!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Beklenen geliyor: ChatGPT entegreli ilk akıllı telefon belli oldu!

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler ChatGPT, bir süredir akıllı telefonlara indirilebiliyor. Mobil sürümüyle de ilgi gören sohbet robotunun artık yerleşik bir şekilde telefonlara geleceği söylentileri ortaya çıkmıştı. İlk model ise şimdiden belli oldu. Yapay zeka destekli sohbet robotu ChatGPT, bir Android modeline entegre şekilde gelecek.

ChatGPT'nin büyümesi, yapay zekaya olan ilgiyi tüm dünyada artırdı. Birçok teknoloji şirketi bu alanda çalışmalara başladı ve kendi yapay zeka destekli sohbet robotlarını geliştirdi. Fakat ChatGPT'nin popülerliği, hiçbirinin gerisinde kalmadı.

ChatGPT, kısa süre önce uygulama olarak da akıllı telefonlara indirilebilir hale geldi. Bunun üzerine bazı markaların kutudan ChatGPT yüklü halde geleceği söylentileri de ortaya çıktı.

CHATGPT ENTEGRELİ İLK AKILLI TELEFON MODELİ BELLİ OLDU

Gizchina tarafından bugün paylaşılan haberde ChatGPT entegreli ilk akıllı telefon modelinin Transsion Infinix Note30 olacağı belirtildi. Kısa süre içinde satışa çıkacak telefon, ChatGPT tabanlı son teknoloji sesli bir sanal asistana sahip olacak.

ChatGPT tabanlı sanal asistan sayesinde markanın rakiplerine karşı büyük bir ayrıcalık sağlayacağı tahmin ediliyor. Fakat asistanın hangi özelliklere sahip olacağı henüz belli değil.

Türkiye'de satışı olmayan Transsion, Afrika'nın bir numaralı markası olarak adlandırılıyor. Hatta marka, Afrika'da Apple ve Samsung'un bile önüne geçiyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki ChatGPT tabanlı sesli ve sanal asistanı test aşamasında deneyen kullanıcılar, oldukça memnun kaldı. Yani yenilik birçok kişi tarafından sevilecek gibi görünüyor.

Apple tarafından Siri; Samsung tarafında ise sanal asistan Bixby ise ChatGPT'nin oldukça gerisinde kalacak gibi görünüyor. İki şirketin de sanal asistanları için ilerleyen dönemlerde yapay zeka alanında hamle yapması bekleniyor.

(Gizchina)

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...