Bazı iPhone telefonlar WhatsApp'a veda edecek... Son tarih 24 Ekim

Düzenleyen:
Bazı iPhone telefonlar WhatsApp'a veda edecek... Son tarih 24 Ekim

TEKNOLOJİ Haberleri

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp dünya genelinde 2 milyarı aşkın kullanıcıya sahip. Ancak artık bazı iPhone modellerini kullananlar telefonlarından WhatsApp ile iletişim kuramayacak. İşte o modeller ve son tarih…

Apple, iOS 16 işletim sistemi sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanırken, iOS 10 ve iOS 11 sürümleriyle çalışan iPhone telefonlarda yolun sonu görünmeye başlıyor. Bu işletim sistemi sürümüyle çalışan telefonlarda artık WhatsApp çalışmayacak. Peki, iOS 10 ve iOS 11 işletim sistemi ile çalışan modeller hangileri?

IPHONE 5 VE IPHONE 5C 

WhatsApp’ın desteği sona erdireceği telefon modelleri iPhone 5 ve iPhone 5C. Bu telefonları kullanan kişiler 24 Ekim’den itibaren maalesef ki WhatsApp üzerinden iletişim kuramayacak. Yani ne mesaj alabilecek ne de bir mesaj gönderebilecek. Aynı şekilde WhatsApp’ta profil düzenleme, durum paylaşma imkanları da olmayacak. Bununla birlikte, iPhone 5s ve daha üst modellerde ise iOS 12 sürümü sayesinde WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilecek. 

iPhone 5, 2012’de iPhone 5c ise 2013 yılında tanıtıldı ve piyasaya çıktı. 

Bu arada, iPhone kullanıcılarının şu anda yüzde 89’u iOS 15 işletim sistemi sürümünü kullanıyor. Yalnızca yüzde 4’lük kesim iOS 13 veya daha eski sürümleri kullanmakta. 
iPhone telefonunuzda yazılım güncellemesi yapmak için Ayarlar > Genel > Yazılım Yükseltme seçeneklerine sırasıyla tıklamanız gerekiyor. 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...