Bayraktar'dan heyecanlandıran 'Kızılelma' açıklaması: 'O gün yeni bir serüven başlayacak' deyip duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bayraktar'dan heyecanlandıran 'Kızılelma' açıklaması: 'O gün yeni bir serüven başlayacak' deyip duyurdu

TEKNOLOJİ Haberleri

"Zirve Kartal: Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi'nde açıklamalar yapan BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Kızılelma'ya ilişkin heyecanlandıran sözler söyledi. Bayraktar, 'Yeni bir serüvenimizin başladığı gün olacak' dedi.

Selçuk Bayraktar, KartalDernek tarafından düzenlenen "Zirve Kartal: Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi'nde önemli açıklamalar yaptı.  Bayraktar, Kızılelma insansız savaş uçağı için heyecanlandıran bilgiler paylaştı. Bayraktar, 'Yeni bir serüvenimizin başladığı gün olacak' diyerek, "Kızılelma, sürekli gelişecek ilk uçuşu ile her şey bitmiyor. Akıncı’da da böyle oldu." ifadelelrini kullandı.

"KIZILELMA İSMİ GİBİ BÜTÜN RUHU BARINDIRIYOR"

Haber7'ye açıklamalarda bulunan Selçuk Bayraktar, Girişimcilik rüzgarının lise seviyesine kadar inmiş olması, gerçekleştirilen Milli Teknoloji hamlesi vizyonu açısından çok öneml olduğuna dikkat çekti.

Kızılelma’nın ilk uçuşu aslında yeni bir serüvenimizin başladığı gün. İnsansız savaş uçakları döneminin ülkemiz için açıldığı gün." diyen Bayraktar, "Kızılelma, sürekli gelişecek ilk uçuşu ile her şey bitmiyor. Akıncı’da da böyle oldu." ifadesini kullandı.

Bayraktar, "Kızılelma insansız savaş uçağı olması nedeniyle biraz daha geleceği barındırdığından o çok daha ilerlemesi gereken bir platform. Özellikle 4. Nesil, 5. Nesil insanlı savaş uçaklarıyla muharebe edebilecek kabiliyete gelmesi yıllar alır. Yeni teknolojik kırılımlar gerektirecektir ama Kızılelma tamda ismi gibi bütün bu ruhu barındırıyor. Bizim 20 senelik hayalimiz…" diye konuştu.

Selçuk Bayraktar, "Bizler için anlam olarak çok büyük bir adım. Türkiye için artık insansız savaş uçağı dönemi başlamış oluyor. Artık biz de dünyadaki sınırlı sayıdaki ülkeler arasındayız." dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...