Bayraktar TB3 yeniden gündemde! Türkiye'yi radara aldılar

Düzenleyen: / Kaynak: Star Gazetesi
- Güncelleme:
Bayraktar TB3 yeniden gündemde! Türkiye'yi radara aldılar

TEKNOLOJİ Haberleri  / Star Gazetesi

Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki en önemli teknolojilerinden olan Bayraktar TB3, ABD basınında yeniden gündem oldu. Beşinci uçuş testini de başarıyla tamamlayan TB3'ün, Türkiye'yi küresel pazarda oyuncu olarak konumlandırdığı ifade edildi.

Türkiye, son yıllarda yerli ve milli savunma sanayii alanında attığı adımlarla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Özellikle insansız hava araçları konusunda kat ettiği yol ve birçok ülkeyle ihracat konusunda anlaşmaya varılması, dünyadaki savunma sektörünün radarına girdi.

Baykar tarafından üretilen Türkiye'nin yeni teknolojisi Bayraktar TB3 SİHA, son olarak beşinci başarılı uçuş testini tamamladı. Önemli bir dönüm noktasına ulaşan TB3, iniş takımı kapalıyken orta irtifa uçuş kabiliyetini ortaya koydu. Airforce Technology'de yer alan bir haberde; Bayraktar TB3'e atıfta bulunularak Türkiye'nin savunmadaki gelişim yakın takibe alındı.

"TÜRKİYE'Yİ KÜRESEL PAZARDA BİR OYUNCU OLARAK KONUMLANDIRDI"

Bayraktar TB3 ile ilgili Airforce Technology'de yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, 2023 yılına kadar yerli savunma sanayisini güçlendirmeye başlamıştır. Bu hedefe ulaşma konusundaki belirsizliklere rağmen, Türkiye'nin savunma sanayii gelişimi kayda değer ilerlemeler kaydetmektedir. TB2 Bayraktar gibi başarılı platformlar, Türkiye'nin İHA pazarında artan etkisine katkıda bulunarak yabancı alıcıların ilgisini çekiyor.

Baykar'ın İHA geliştirmesi, Türkiye'yi küresel pazarda bir oyuncu olarak konumlandırdı. İnsansız hava aracı araştırma ve geliştirme çalışmalarına başladığı 2003 yılından bu yana Baykar'ın 83 gelirinin yüzde 83'ü ihracattan elde edildi. Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI'nın birçok ülkeye ihracat anlaşmaları ile Baykar'ın küresel İHA alanındaki etkisi güçlü olmaya devam ediyor.

STRATEJİK AVANTAJLAR SAĞLIYOR

Türkiye'nin yeni hizmete giren uçak gemisi TCG Anadolu gibi gemilerde görev yapmak üzere tasarlanan Bayraktar TB3, önceki model olan Bayraktar TB2'ye göre güçlendirilmiş iniş takımlarına, katlanabilir kanatlara ve daha güçlü bir motora sahip. Son uçuş testleri, UCAV'ın taşıyıcılar üzerinde operasyonel hazırlığının önünü açarak denizcilik ortamlarında stratejik avantajlar sağladı. Türkiye'nin önde gelen teknoloji ve havacılık festivali Teknofest'te ilk kez halka açık sergilenen TB3, gelişmiş yetenekleri ve taşıyıcı tabanlı operasyon potansiyeliyle dikkat çekti. Selçuk Bayraktar, SİHA'nın operasyonel kapsamını daha da genişleterek gemi tabanlı operasyonlara yönelik testleri önümüzdeki yıldan itibaren başlatmayı planladığını duyurdu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Star Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...