Bayraktar Kızılelma'nın ardından dev bir proje daha! İkinci insansız savaş uçağı yolda

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Bayraktar TB2 ve AKINCI ile yakalanan başarıların ardından Baykar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma'da önemli bir adım attı. Geliştirme sürecindeki Kızılelma, Otomatik Taksi ve Koşu Testi'ni başarıyla tamamlandı. Bu gelişmenin ardından heyecanlandıran bir haber geldi. Türkiye, ikinci insansız savaş uçağı için harekete geçti.

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma için geri sayıma geçildi. 2023'te havalanması beklenen Kızılelma, Baykar'ın kendi öz imkanlarıyla milli ve özgün olarak geliştirildi. Dünyada da büyük yankı uyandıran Kızılelma'da dün heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Kaydedilen aşama ile birlikte sona bir adım daha yaklaşıldı. Bayraktar Kızılelma, ilk Otomatik Taksi ve Koşu Testi'ni başarıyla tamamlandı.

YENİ TİSU GELİYOR

Dünyada alanının en iyisi olarak gösterilen 'Bayraktar Kızılelma'da yaşanan bu gelişmelerle birlikte geri sayıma geçilirken, heyecan verici bir haber gündeme geldi. TUSAŞ'ın, Kızılelma ile benzer özelliklerde olan ancak farklı görev ve kabiliyetlere sahip olacak yeni bir Türk İnsansız Savaş Uçağı (TİSU) üzerinde çalıştığı iddia edildi.

PROJEYİ TUSAŞ GELİŞTİRDİ

TUSAŞ’ın geliştirdiği jet motorlu TİSU'nun yaklaşık 7 ton ağırlığa ve 0.7+ mach hıza sahip olacağı öğrenildi. TİSU'nun ilk uçuşunu 2023'ün ortalarında yapması öngörülüyor.

AYNI ANDA İKİ İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ

Türkiye, son yıllarda savunma sanayiinde attığı hamlelerin meyvesini almaya başladı. Sahada büyük başarı gösteren yerli mühimmatların yanı sıra, Türkiye aynı anda iki insansız savaş uçağı projesi yürütebilen ülke konumuna geldi. (Haber7)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...