Baykar’dan sonra en büyük filoyu kurmak istiyor: Tamı tamına 120 adet Bayraktar TB2!

Düzenleyen:
Baykar’dan sonra en büyük filoyu kurmak istiyor: Tamı tamına 120 adet Bayraktar TB2!

TEKNOLOJİ Haberleri

Bayraktar TB2 SİHA’ya (silahlı insansız hava aracı) bir talip de Arap yarımadasından geldi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Türk yetkililerle temasta olduğu ve Baykar’dan sonra dünyadaki en büyük ikinci Bayraktar TB2 filosunu kurmak istediği ortaya çıktı.

Orta Doğu’ya ilişkin son gelişmeleri aktaran Middle East Eye’e konuşan iki kişi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türk SİHA üreticisi Baykar'dan büyük bir silahlı insansız hava aracı satın almak için görüşmelerde bulunduğunu söyledi. Kaynaklara göre, Baykar ile BAE silah tedarik ajansı Tawazun bünyesindeki devlet şirketleri arasında, Bayraktar TB2 insansız hava aracı tedarik etmek için yapılan görüşmeler Mart ayından bu yana devam ediyor.
TÜRK SİHA’SI SAVAŞLARIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRİYOR
Bayraktar TB2 insansız hava araçları, Libya, Suriye ve Dağlık Karabağ'daki çatışmalarda önemli başarılar elde ederek kendini kanıtladı. Ancak Rus işgaline kadar Ukrayna’da gelişmiş elektronik savaş yeteneklerine ve son teknoloji hava savunma sistemlerine sahip bir orduya karşı kullanılmamışlardı. Şimdiye kadar, Ukrayna topraklarının derinliklerinde konuşlanmış Rus birlikleriyle mücadelede son derece etkili oldu. Hatta Ukrayna’da TB2, Rus işgaline karşı direnişin sembolü haline geldi. 
120 ADET BAYRAKTAR TB2
Middle East Eye’e konuşan kaynaklardan biri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin 120 adet Bayraktar TB2 istediğini söyledi. Ayrıca TB2 paketinin mühimmat ve eğitimle birlikte geleceğini, 120 adet TB2’nin toplamda 2 milyar dolar karşılığında satın alınacağını da sözlerine ekledi. 
Kaynak, anlaşmanın devam etmesi halinde TB2'nin bazı bileşenlerinin BAE'deki bir Baykar fabrikasında üretilebileceğini belirtti. Sektörden bir yetkili ise her Bayraktar TB2'nin 5 milyon dolara mâl olacağını ve her bir İHA’nın birlikte 15 milyon dolar değerinde 100 MAM-L akıllı mikro mühimmat ile tedarik edileceğini söyledi.
Baykar CEO'su Haluk Bayraktar geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, şirketin üç yıllık sipariş aldığını ve ayda yaklaşık 20 Bayraktar TB2 üretimi söyledi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...