Başarıyı artıran sistem! Mobil dersin karnesi

Başarıyı artıran sistem! Mobil dersin karnesi

TEKNOLOJİ Haberleri

Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen ve öğrencilerin test, ödev ve sınav sorumluluklarını tablet ortamında yerine getirdiği Mobil Ders sonuçları açıklandı.

Kadir Has Üniversitesi ve Vodafone'un işbirliğiyle başlatılan ve geleneksel ders ortamını tablete taşıyan Mobil Ders uygulaması 1. yılını tamamladı. Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat uygulamanın ilk yıl sonuçlarını açıkladı.
Tablet üzerinden elde edilen veriler ve yıl boyunca düzenlenen anketlerle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, tabletli eğitimdeki genel başarı oranı, %65'ten %71'e çıkarak 6 puanlık artış gösterdi. Öğrencilerin derse ayırdıkları zaman haftada 4 saatten 5 saatin üzerine çıkarken, ödev ve benzeri sorumluluklara geri dönüş oranı da %50'den %85 seviyesine çıktı. Öğrencinin ve öğretmenin dersle ilgili birbirlerine ilettikleri taleplerine reaksiyon süresi, klasik sınıf eğitiminde 1 hafta iken, mobil dersle 3 saate indi. Öğrencilerin %87'si, derse erişimin 3G üzerinden olmasının katılımlarını olumlu etkilediğini ve arttırdığını belirtti.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay "Türkiye'de bir ilk olan Mobil Ders projesiyle ülkemizin dijitalleşme yolundaki hedefine daha da yaklaştık." derken; Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat ise Mobil Ders uygulamasının en önemli avantajının 'öğrenci-öğretmen etkileşimi' olduğunu söyledi. Sunum, resim, video, kitap gibi tüm ders materyallerinin öğrencilerle tamamen kağıtsız ve dijital formatta paylaşıldığı ve öğrencilerin test, ödev, proje ve sınav sorumluluklarını tablet ortamında yerine getirdiği Mobil Ders uygulamasının detaylı sonuçları http://bit.ly/mobil_ders sayfasında yer alıyor.
Kadir Sönmez / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...