Bakan Varank açıkladı: İMECE'den ilk sinyal alındı

- Güncelleme:
TEKNOLOJİ Haberleri

Bugün sabah saatlerinde uzaya gönderilen Türkiye'nin yüksek çözünürlüğe sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE yörüngesine yerleşti ve uydudan ilk sinyal alındı.

TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilen ve Türkiye'nin metre altı çözünürlüğe sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu olan İMECE'nin uzaydaki yolculuğu başladı. İMECE, ABD'nin California eyaletindeki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle bugün sabah saatlerinde uzaya fırlatıldı.

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İMECE'den ilk sinyalin alındığını ve uydunun yörüngesine yerleştiğini açıkladı.

"İLK GÖRÜNTÜ NEREDEN OLSUN?"

Varank, Twitter'da yayınladığı mesajında "İlk sinyal alındı; İMECE yörüngesine yerleşti!" açıklamasını yaptı. Bakan Varank, mesajını şöyle sürdürdü:

"Darısı iki hafta içerisinde ilk yüksek çözünürlüklü görüntüyü almaya... Sizce ilk görüntü nereden olsun?"

https://twitter.com/varank/status/1647181481624625152

TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ UYDUSU İMECE'NİN ÖZELLİKLERİ

Uzay aracı, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)' nin Ankara Kahramankazan'daki tesisinde üretiliyor.

Beş yıllık bir görev süresi için öngörülen uzay aracının kütlesi 800 kg'dır (1.800 lb).

Güneşle eş zamanlı jeosentrik bir yörüngede 680 km'de (420 mil) olacak .

Pankromatik (PAN): 0,99 m (3 ft 3 inç),

Multispektral (MSI): 3,96 m (13,0) görüntü çözünürlüğü ile tek bir çerçevede 13,9 km × 16,2 km (8,6 mi × 10,1 mi) görüntü alanına sahip olacaktır. ft).

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...