Paleontologları heyecanlandıran keşif: 240 milyon yıllık olduğu ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Paleontologları heyecanlandıran keşif: 240 milyon yıllık olduğu ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Bilim insanları, uzun yıllar önce Avustralya'da bulunan bir fosilin hangi canlıya ait olduğunu tespit etti. Fosilin 240 milyon yıl önceye tarihlendiğini açıklayan araştırmacılar, amfibi bir hayvana ait olduğunu açıkladı.

Bilim insanları, Avustralya'da 1997'de Mihail Mihaildis isimli çiftçi tarafından bulunan bir fosilin ait olduğu canlı türü tespit edildi. Fosilin, amfibi bir sürüngene ait olduğu anlaşıldı. Avustralya'nın yerel basınında yer alan haberlere göre, 1997'de ülkede bulunan ve Mihaildis tarafından müzeye teslim edilen fosilin kertenkele benzeri bir sürüngene ait olduğu ortaya çıktı.

1,5 METRE UZUNLUKTA

Paleontologlar fosilin, 240 milyon yıl önce Avustralya'da yaşayan amfibi bir hayvana ait olduğunu kaydetti. Anadolu Ajansı'nın derlediği bilgilere göre, 'Arenaepeton supinatus' adı verilen sürüngenin, 1,5 metre uzunluğunda olduğu tahmin ediliyor.

Fosilin teşhisini yapan paleontolog Lachlan Hart ise fosili ilk defa 12 yaşında müzeye gittiği sırada gördüğünü aktardı. Hart ayrıca, fosilin tüm iskeletinin korunmuş olmasının çok nadir bir durum olduğunu ifade etti.

(Kaynak: Anadolu Ajansı) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...