Avukat olmaya hazırlanan yapay zekaya tehdit yağdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avukat olmaya hazırlanan yapay zekaya tehdit yağdı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'de şubat ayında görülecek bir trafik cezası davasında tarihte ilk kez sanık avukatı olmaya hazırlanan yapay zekaya tehdit yağdı. Şirket yöneticileri cezai yaptırımlarından çekindiği için fikirden vazgeçti.

DoNotPay adlı bir teknoloji firmasının tasarladığı yapay zekanın, sanığa duruşma sırasında kulaklık aracılığıyla danışmanlık yapması bekleniyordu.

Ancak şirket haberin duyulmasının ardından firmaya kızgın mektupların yağmaya başladığını öne sürdü.

EN İYİ CEVAPLARI ANALİZ EDECEKTİ

İddiaya göre yapay zekanın mahkemedeki argümanları dinleyeceği ve sanığın verebileceği en iyi cevapları analiz edeceği haberi, birçok eyalet barosunda huzursuzluğa neden olurken, şirkete eyalet barosundan çok sayıda tehdit mesajı da gönderildi.

Öte yandan  uygulamanın izinsiz olduğu ve bazı eyaletlerde 6 aya kadar hapis cezası verilebileceği aktarıldı. Şirket yöneticileri ise cezai kovuşturma tehdidin vazgeçmeleri için yeterli olduğunu söyledi.

MAHKEMELERDE KULLANILMASI YASAL DEĞİL

ABD'deki birçok mahkeme salonunda bu tür teknolojilerin kullanılmasının yasal olmadığı da biliniyordu.

Ancak bazı mahkemeler, sanıkların bluetooth özellikli işitme cihazları takmasına izin verdiği için DoNotPay yetkilileri de yapay zeka aracının bu olanaktan yararlanabileceğini düşünmüştü.

DURUŞMAYA YAPAY ZEKA KATILMAYACAK

Trafik cezasıyla ilgili merakla beklenen duruşma ise 22 Şubat'ta gerçekleşecek. Ancak baroların uyarısı nedeniyle duruşmaya yapay zeka katılmayacak.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...