Asus ‘yanlışlıkla’ paylaştı: Zenfone 9 akıllı telefon ortaya çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: The Verge, XDA Developers
Asus ‘yanlışlıkla’ paylaştı: Zenfone 9 akıllı telefon ortaya çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Verge, XDA Developers

Bu hafta başında ROG Phone 6 serisini piyasaya sürdükten sonra Asus, Zenfone 9 modelini de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Son olarak Zenfone 9'un resmi tanıtım videosu resmi lansmanından önce neredeyse tüm ayrıntıları gösteren görüntülerle sızdı.

Asus, Zenfone 9 tanıtım videosunu bugün erken saatlerde resmi YouTube kanalında yanlışlıkla paylaştı. Video, tasarımından donanım özelliklerine kadar yaklaşmakta olan cihaz hakkında neredeyse her şeyi ortaya koyuyor. Asus videoyu hemen kaldırmasına rağmen kopyaları teknoloji sitelerinde geziniyor. 
Twitter kullanıcısı SnoopyTech daha önceki bazı sızıntılara ve son görüntülere dayanarak Zenfone 9 özelliklerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Akıllı telefon 120 Hz yenileme hızına sahip 5,9 inç ekranla kullanıcıların beğenisine sunulacak. 
Asus Zenfone 9, Snapdragon 8 Plus Gen 1 yonga setiyle çalışacak. Pil tarafında ise 4.300 mAh kapasitesi olması bekleniyor. Bunun yanı sıra, altı eksenli hibrit gimbal stabilizasyonuna sahip 50 megapiksel Sony IMX766 birincil kamera ve yana monte edilmiş bir parmak izi tarayıcı da bulunuyor.
Video ayrıca telefonun iki kamerasının ‘büyük ölçüde geliştirildiğini’ açıkça ortaya koyuyor. Videodan alınan ekran görüntüleri, Zenfone 9'un arka panelde iki dairesel kamera modülü, düz ekran ve kare kenarlara sahip olduğunu gösteriyor. 
Delikli ekran tasarımına sahip olan telefonun ön kamerası bu delikte yer alıyor. Cihaz ayrıca 5 mm kulaklık jakına, çift stereo hoparlöre sahip olacak, IP68 sertifikası ile toza ve suya dayanıklı olacak. 
Asus, Zenfone 9 modelini beyaz, siyah, kırmızı ve mavi olmak üzere dört renkte sunacak. Ayrıca, video bize Zenfone 9'un bazı yeni yazılım özellikleri ve aksesuarları hakkında da fikir veriyor. 
Cihazın yan tarafındaki parmak izi sensörünün, kullanıcıların web sayfalarında kolayca gezinmesine yardımcı olmak için hareket girişini destekleyeceği anlaşılıyor. Gece fotoğrafçılığı için yeni bir Işık İzi Modu da olacak.
Asus, Akıllı Sırt Çantası Montajı ve isteğe bağlı bir destek ayağı veya esnek bir Connex telefon kılıfı da verecek.
Şu anda Zenfone 9 ile ilgili daha fazla detaya sahip değiliz ancak Asus'un yakında ayrıntıları açıklayan resmi bir duyuru yapmasını bekliyoruz.
Ayrıca telefonun 800 ila 900 Euro arasında bir fiyattan piyasaya sürülmesi beklentiler arasında. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Verge, XDA Developers
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...