İlginç buluşlarıyla gündem oldu: Tank gibi çalışıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

TEKNOLOJİ Haberleri

Gün geçmiyor ki insanlar ilginç bir şey daha geliştirmesin. İnsanoğlu tekerleği geliştireli yüzyıllar oluyor ancak bir YouTuber, üçgen ve kare tekerlekli bisikletlerle sosyal medyanın ilgisini çekti.

Pedalla çalışan bisikletlerin ortaya çıkışı 150 yıldan daha uzun bir süre öncesine kadar dayanıyor. Bu süre zarfında insanlar, bisikletlerin performansını ve yapıldıkları malzemeleri önemli ölçüde iyileştirdi ancak iki yuvarlak tekerlek tasarımı sabit kaldı. Şimdi işler değişti... 

Kelimenin tam anlamıyla bazı kişiler tekerleği yeniden bulmak istiyor gibi. Gizmodo'nun haberine göre, yakın bir tarihte YouTube kanalı The Q, tamamen kare tekerleklerle tasarlayıp ürettikleri alışılmışın dışında bir özel bisikletin videosunu paylaştı.

TANK GİBİ ÇALIŞIYOR

İlk bakışta, bisikletin sürülmesi imkansız gibi görünüyordu ve tekerlekleri döndürmek için imkansız derecede bir pedal gücüne ihtiyaç olduğuna inanılıyordu. Ancak kare tekerleklerin akıllı bir tasarıma sahip olduğu ve gerçekten yuvarlanması gerekmediği ortaya çıktı. Bunun yerine lastikleri, bir askeri tankın işleyişine benzer bir şekilde bisikleti ileriye doğru iten dişlere benzer işlev görmekte. 

Geçtiğimiz ay yayınlanan kare tekerlekli bisiklet tasarımının başarısından sonra The Q kanalı, üçgen tekerleklere sahip bir bisiklet tasarımı yapmaya karar verdi. Başarılı da oldular ve üçgen tekerlekli bisikletle yollara çıktılar.

ÜÇGEN TEKERLEK YUVARLAK GİBİ ÇALIŞIYOR

Kare tekerlekli bisikletin aksine, bu üçgen tekerlekler aslında yuvarlak olanlar gibi dönüyor. Üçgen tekerleklerin her iki tarafını hafifçe bükerek ve her tekerleğin merkezinin yukarı ve aşağı hareket etmesine izin veren bir kol tasarlayarak kullanımı kolaylaştırıldı. 

Görünüşe göre sürücü, üçgen tekerlekler tepe noktalarından düz kenarlarına her geçişinde ileri hızda hafif bir artış yaşadı. Ancak yine de bu, dikkat çekici bir şekilde sürülebilir bir tasarım gibi görünüyor. 

(Kaynak: Gizmodo)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...