ASELSAN 6 ayda üretti: Uzaktan kumandalı 170 silahımız var

Düzenleyen:
ASELSAN 6 ayda üretti: Uzaktan kumandalı 170 silahımız var

TEKNOLOJİ Haberleri

Geçen yıl üretime başlayan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nda 6 ayda 170 uzaktan komutalı silah sistemi (UKSS) üretildi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, geçen yıl üretime başlayan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası’nda, 6 ayda 170 uzaktan kumandalı silah sistemi (UKSS) üretildiğini söyledi.

Fabrikanın kuruluşu ve üretim aşamasının bir yılda tamamlandığına dikkati çeken Altunyaldız "Burası hem bir tasarım hem AR-GE merkezi hem de bir üretim merkezi. Burası entegre bir yapı ve model bir yatırım" dedi.

Altunyaldız, fabrikada yüzde 80’i mühendis ve teknik ekip olmak üzere 220’ye yakın istihdam olduğunu söyledi. ASELSAN’ın ürettiği sistemler, üzerindeki termal kamera ve gündüz görüş kamerasıyla zorlu çevre şartlarında görev yapabiliyor.

Nişancı, UKSS’yi uzaktan kumanda edilebilme özelliği sayesinde etkin ve güvenli şekilde kullanabiliyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...