Artık parası olan da alamıyor: iPhone 14 teslimatları 30 günü aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Artık parası olan da alamıyor: iPhone 14 teslimatları 30 günü aştı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın üst seviye iPhone 14 Pro modelleri için bekleme süreleri gittikçe artıyor. Tedarik zincirindeki aksamalar nedeniyle teknoloji devleri üretim güçlüğü çekerken, tatil sezonunun yaklaşmasıyla özellikle Batılı ülkelerde teknolojik ürünlere talep arttı. Ancak iPhone 14 Pro almak hiç de kolay değil.

Teknoloji kaynağı AppleInsider’ın ulaştığı UBS yatırımcılarına yönelik bir raporda analist David Vogt, iPhone 14 Pro modellerini satın almak isteyenlerin uzun süre beklemesi gerektiğini dillendirdi. ABD de dahil olmak üzere çoğu pazarda iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max teslimatlarının 34 güne kadar ulaştığını ileri sürdü. Kasım ayının başında bu teslimat süresi 7 gün ve Ekim ayında 19 gündü. 

Teslimat süresi, bir kişinin siparişi verdikten sonrası ile ürünün eline geçtiği zaman aralığını kapsar. Bu arada, UBS, tüketicilerin uzun bekleme süreleri nedeniyle tüketicilerin daha düşük kalitede özelliklere sahip olan iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modellerine yönelmesini beklerken, durumun böyle olmadığını da belirtti. 

APPLE KULLANICILARI UYARMIŞTI

Bu ayın başlarında Apple yaptığı açıklamada, Pro modelleri için 'güçlü talep' gördüğünü açıkladı ve müşterilerin yeni ürünlere kavuşabilmek için daha uzun süre beklemeleri gerekebileceği konusunda uyardı.

iPhone 14 üretiminde kilit rol oynayan Çin'in Zhengzhou kentindeki ana montaj tesisinde yaşanan COVID-19 kısıtlamaları ve beraberinde gelen tedarik zinciri sorunları, tüketiciler tarafından büyük talep gören iPhone modelinin üretimini zorlaştırıyor. 

Yatırım şirketi UBS, Apple’ın tatil sezonunda akıllı telefonlara olan talebi karşılayamaması durumunda bazı risklerle karşı karşıya olduğuna inanıyor. Önümüzdeki haftalarda bekleme süreleri düzelmezse, Wall Street konsensüs tahminlerini kaçırabilir.

Apple CFO'su (finans müdürü) Luca Maestri, ABD dolarının gücünü ve devam eden makroekonomik zayıflığı gerekçe göstererek, yıllık gelir artışının Aralık çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla yavaşlamasını beklediğini söylemişti.

(DailyMail)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...