Apple'ın 'Siri'si yüzünden adını değiştirmek zorunda kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Apple'ın 'Siri'si yüzünden adını değiştirmek zorunda kaldı

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

İskoçya'da yaşayan bir kadın, Apple'ın son işletim sistemi güncellemesinin ardından adını değiştirmek zorunda kaldı. Çünkü adı 'Siri'.

Hey Siri adımı nasıl değiştiririm? Belki de bu hikayenin başrolü olan Siri isimli kadın, Apple'ın sesli asistanına bu soruyu sormuştur. İskoçya'nın Edinburgh kentinde yaşayan 26 yaşındaki Siri Price, iOS 17 güncellemesinin ardından ismini değiştirmek zorunda kaldığını söylüyor. 

Kişisel antrenörlük yapan Price, Apple'ın kullanıcıların 'Hey Siri' yerine sadece 'Siri' şeklinde komut vererek sesli asistanı çalıştırmayı kapsayan güncellemesiyle hayatının alt üst olduğunu açıkladı. Siri Price, adını değiştirmeye götüren bu hikayenin ayrıntılarını anlattı.

SİRİ YAYINLANDI, HAYATI DEĞİŞTİ

New York Post'un haberine göre, Apple'ın 2011 yılında 'Siri' adlı sesle etkinleşen dijital asistanını piyasaya sürmesinden yeterince rahatsız olmuştu. Eski İskandinav dilinde 'zafere götüren güzel kadın' anlamına geldiği söylenen ismini çok seviyordu.

Apple'ın Siri'si ise 'Konuşma Yorumlama ve Tanıma Arayüzü'nün (Speech Interpretation and Recognition Interface) kısaltmasıdır. Program, kullanıcıların bilgiye erişmesine ve basit görevleri gerçekleştirmesine yardımcı olmak için yayınlandı; kullanıcıların tek yapması gereken "Hey, Siri" demesiydi. 

Price, "Etrafta çok sayıda insan bulunan bir spor salonunda çalışıyorum, bu yüzden herkes beni selamlarken 'Hey' dememeyi çok çabuk öğrendi, yoksa çok fazla bip sesi duyulurdu. Can sıkıcı ama idare edilebilir bir durumdu" sözleriyle Siri uygulamasının yanlış yere çalışmasını önlemek için aldıkları tedbiri açıkladı.

Ta ki Apple'ın son iOS 17 güncellemesine kadar... Teknoloji devi, sesli dijital asistanın uyanması için gereken komutu değiştirdi ve artık 'Siri' demek yeterli oluyor. 

Price, "Artık insanlar adımı bile söyleyemiyor. Kesinlikle sinirleniyorum." diyerek durumdan rahatsızlığını dile getirdi. 

'SİRİ' DEDİKÇE TELEFONLAR SUSMADI

Devamında Siri Price durumu şöyle anlattı:

"İnsanların telefonları durmadan çalıştığı için iş arkadaşlarım oturup bir çözüm bulmak zorunda kaldı" dedi.

Price, daha fazla hayal kırıklığı ve kafa karışıklığını önlemek için adını 'Siz' olarak değiştirmeye karar verdi ancak bu durum hem kendisi hem de yakınları için hâlâ sinir bozucu.

Yeni adıyla 'Siz' Price, "Erkek arkadaşım geçen gün yeni güncellemeyi aldı ve benimle her konuştuğunda telefonunu uyandırdığını fark etti" dedi.

ALEXA İSİMLİ BEBEKLERİN SAYISI AZALDI

Öte yandan, insanları rahatsız eden ve hatta isimlerini değiştirmeye zorlayan tek robot yardımcısı Apple'ın Siri'si değil. Amazon'un Alexa'sı, bebeklere Alexa isminin koyulmasını azalttı ve ismi Alexa koyulan bazı çocuklara ise yakınları alternatif isimler buldu. 

Sanal asistan 2014 yılında piyasaya sürüldü ve söylendiğine göre adını antik dünyanın en büyük ve en önemli kütüphanelerinden biri olan İskenderiye Kütüphanesi'nden alıyor.

Price'a dönecek olursak, genç kadın, dünyanın en büyük şirketlerinden olan Apple'ın ürünlerine isim verirken daha fazla düşünmesini diliyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...