Apple'ın güvenliği çöktü

Apple'ın güvenliği çöktü

TEKNOLOJİ Haberleri

Çin'deki 225 bin kullanıcısının hesabı hacklenen Apple'ın güvenirliği sorgulanır hale geldi.

Ömer Temür
Bugüne kadar güvenlik konusunda iddiasından taviz vermeyen Apple tarihinin en büyük hacker saldırısana uğradı. iPhone ve iPad'lerde kullanılan uygulamaların yer aldığı App Store'daki zararlı yazılım milyonlarca Apple kullanıcısını savunmasız durumda bıraktı. Saldırılarda Çin'deki 225 bin kullanıcının bilgisi hackerların eline geçerken, Android işletim sistemi ile kıyaslandığında dış saldırılara karşı daha güvenli olan iOS'un güvenirliğini sorgulanır hale geldi. 
Saldırılarda aralarında WeChat ve Uber benzeri milyonlarca kullanıcısı bulunan 350'den fazla uygulamaya zararlı yazılım bulaşmış olabileceği belirtiliyor. XcodeGhost adı verilen bu yazılımın bulunduğu uygulamaların akıllı cihazlara yüklenmesi durumunda kullanıcıların kişisel bilgilerinin hackerların eline geçebileceğini belirten uzmanlar, söz konusu zararlı yazılımın uygulamaların içerisine 'embed' edildiğini ve bu vakaya yüzlerce uygulamada rastlandığının altını çiziyor. 
Konuyla ilgili olarak e-posta üzerinden bir açıklama yapan Apple sözcüsü Christine Monaghan, “Sahte yazılımla üretildiğini bildiğimiz uygulamaları App Store'dan kaldırdık” dedi. Monaghan, “Şimdi yazılım geliştiricilerinin uygulamaları yeniden yükleyebilmeleri için Xcode'un doğru versiyonunu kullandıklarından emin olmaya çalışıyoruz” mesajı verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...