iPhone satışları azaldı, Apple'ın geliri düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone satışları azaldı, Apple'ın geliri düştü

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone telefon satışlarının azalmasıyla Apple'ın geliri düştü. Apple'ın sunduğu ücretli hizmetler, her zamankinden daha fazla satış başarısı yakalasa da şirketin geliri üçüncü finansal çeyrekte aşağı yönde eğilim gösterdi.

Apple'ın finansal durumu çok hafif bir düşüş içinde olmaya devam ediyor. Tıpkı son iki çeyrekteki gibi şirket 2023 finansal yılının üçüncü çeyreğinde (nisan - mayıs - haziran) gelirinde küçük bir düşük gördü. Şimdiye kadar olduğu gibi Apple'ın Hizmetler segmentinden (ücretli iCloud planları, Apple Music, AppleCare, App Store vb.) elde ettiği gelir tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21,2 milyar dolara ulaştı. Bu, şirketin iPhone'dan sonraki ikinci en büyük ürün kategorisi ve Hizmetleri'den kaynaklanan gelir yıldan yıla yüzde sekiz oranında büyüyor. 

Öte yandan, Engadget'in haberine göre, iPhone, Mac ve iPad gelirlerinin tümü, geçtiğimiz çeyrekte olduğu gibi, bir yıl öncesine göre düştü. iPhone gelirindeki düşüş hafif oldu; bu çeyrekteki 39,7 milyar dolarlık gelir, bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 2 düştü. iPad (yüzde 19,8 düşüş) ve Mac (yüzde 7,3 düşüş) satışları daha da düştü.

Bununla birlikte, Apple'ın geçtiğimiz sonbahardan bu yana hiçbir iPad donanımını yenilemediği göz önüne alındığında bir düşüş görmek çok da şaşırtıcı değil. Giyilebilir cihazlar (Apple Watch ve AirPods gibi) ve aksesuarlar da satışı iyi olan diğer ürünlerdi, bu alandaki gelir yüzde 2'nin biraz üzerinde arttı. Apple'ın Hizmetler bölümü dışında geliri artan tek kategorisi de bu oldu.

APPLE 81 MİLYAR GELİR ELDE ETTİ 

ABD merkezli teknoloji devi Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, yılın 3. finansal çeyreğinde 81,79 milyar dolar gelir elde etti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla bu yıl 3. finansal çeyrekte şirketin gelirinin yüzde 1 oranında düşüş gösterdiği anlaşılıyor. Apple'ın yılın 3. finansal çeyreğindeki net kârı ise 19,88 milyar dolar oldu.

(Kaynak: Engadget) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...