Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlattığı ortaya çıkmıştı... Mahkemeden tüketicileri şoke eden karar!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'ın eski iPhone'ları yavaşlattığı ortaya çıkmıştı... Mahkemeden tüketicileri şoke eden karar!

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple’ın eski model iPhone telefonları bilerek yavaşlattığı ortaya çıkmıştı. Şirketi dava eden tüketiciler tazminat almayı beklerken Güney Kore'de görülen bir davada Apple’ın lehine karar çıktı.

Apple’ın 2 yıldan daha eski iPhone modellerini bilerek yavaşlattığını gösteren testler kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılanmış ve davalar açılmıştı. Teknoloji şirketi ilk başta iddiaları reddetse de ilerleyen zamanlarda telefonları yavaşlattığı itiraf etmişti.

2017 yılında konuya ilişkin bir açıklama yapan Apple, “Birçoğunuz sizi yarı yolda bırakmışız gibi hissediyorsunuz. Bunun için özür dileriz.” dedi. Açıklamanın devamında ise neden iPhone’ları yavaşlattıklarını ifade etti. Teknoloji devi, telefonların pil ömrünü korumak için güncellemelerde kısıtlamalar yaptıklarını belirtti. Ancak Apple’ın açıklamaları kullanıcıları tatmin etmedi.

Pek çok iPhone sahibi, Apple’ın kullanıcıları pil değiştirmeye ya da yeni bir iPhone almaya zorladığını iddia ederek şirkete karşı dava açtı. Ancak davalardan birinde tüketicileri sürpriz bir karar bekliyordu.

1,67 MİLYON DOLARLIK DAVA REDDEDİLDİ

Batterygate’ olarak adlandırılan bu olaya ilişkin görülen davalardan birinde tüketicilerin beklemediği bir karar çıktı. The Korea Herald’ın haberine göre, Güney Kore‘de9 bin 800 iPhone kullanıcısına 2 milyar won (30,870 milyon TL civarı) tazminat ödenmesi için açılan dava reddedildi. Tüketicileri şoke eden bu kararda Apple’ın lehine hareket edilmiş oldu.

Tazminattan olan davacılar ayrıca dava masraflarını da ceplerinden ödeyecek. Bu arada, 'iPhone'ları yavaşlatma' davaları dünyanın farklı noktalarında tüketicilerin Apple' karşı açtığı davalarla devam ediyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...