Apple'ın A19 ve M5 yonga setleri gün yüzüne çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'ın A19 ve M5 yonga setleri gün yüzüne çıktı

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple, en yeni cihazları için çip teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Apple'ın telefonlar için A19 ve bilgisayarlar için M5 yonga setleri üzerinde çalıştığı görüldü.

Resmi Apple kodunda 'A19' ve 'M5' adını taşıyan silikon çipleri olduğuna inanılan işaretlere rastlandı. Twitter kullanıcısı '

' tarafından bulunan referanslar, çok sayıda yayınlanmamış Apple çipinin varlığını gösteriyor.

Apple'ın çip tanımlayıcılarının trendlerini takip eden son keşiflerin A19, M5 Pro, M5 Max ve M5 Ultra yongalarına karşılık geldiğine inanılırken, bu işlemciler üzerinde çalışmaların sürdüğü öne sürülüyor.

2025'TE A19 ÇİPİ GELECEK

Apple'ın Tatsu Signing Server'ı (TSS), belirli ayrıntıları içeren ve üçüncü taraf günlükleri içermeyen APTickets adı verilen benzersiz sertifikalar yayınlayarak üretici yazılımı dosyalarını doğruluyor. Yayınlanmamış ApChipID'leri belirlemek için muhtemel her tanımlayıcı için TSS istekleri yapıldı. Geçersiz bir tanımlayıcı döndürmeyenler, görünüşe göre yayınlanmamış bir çipe işaret ediyor.

Bulunan ApChipID'ler arasında, 0x8130 tanımlayıcısının A19'a karşılık geldiğine inanılırken, 0x6050, 0x6051 ve 0x6052'nin sırasıyla M5 Pro, M5 Max ve M5 Ultra'yı temsil ettiğine inanılıyor. Bu çıkarım, daha önce piyasaya sürülen çiplerin mantıksal sırasına ve kalıplarına göre yapıldı. 

Apple'ın her yıl yeni iPhone modelleri çıkarmaya devam ettiğini varsayarsak, A19, 2025'in iPhone 17 Pro modellerinde piyasaya çıkabilir. Şimdilik, Apple'ın ilk 3nm çipi A17 Bionic'in iPhone 15 Pro modellerinde duyurulmasına sadece haftalar kaldığına inanılıyor ve son yıllarda TSMC'nin 5nm üretim sürecine dayanan tüm Apple silikon çiplerine göre büyük performans ve verimlilik iyileştirmeleri yapıyor. 

(Kaynak: Macrumors) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...