Apple'dan yeni hedef: Vision Pro'nun uygun fiyatlı modeli geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'dan yeni hedef: Vision Pro'nun uygun fiyatlı modeli geliyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, geçen hafta gerçekleşen WWDC 2023'te Vision Pro adlı sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı. Güçlü donanıma sahip cihaz, fiyatıyla tüm dünyanın gündemine oturdu.

Apple, satış fiyatı 3 bin 500 dolar olarak açıklanan Vision Pro için 150 bin satış hedefi belirledi. 2024 yılında pazara çıkacak sanal gerçeklik gözlüğünün fiyat etiketinden dolayı çok fazla talep görmeyeceği tahmin ediliyor. Vision Pro'nun fiyatı, sosyal medya kullanıcıları da teknoloji analistleri tarafından da eleştiri yağmuruna tutuldu. 

APPLE, UYGUN FİYATLI SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ ÜZERİNDE DE ÇALIŞIYOR

Vision Pro tanıtılmadan önce Apple'ın bir güçlü özelliklere sahip yüksek fiyatlı ek olarak da orta segmentte uygun fiyatlı sanal gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığı belirtiliyordu. Vision Pro'nun WWDC 2023'te tanıtılması üzerine gözler, uygun fiyatlı modele çevrildi.

Mark Gurman, haftanın başlamasıyla birlikte Apple'ın Vision Pro'ya kıyasla uygun fiyatlı olarak geliştirdiği sanal gerçeklik gözlüğüyle ilgili açıklamalar yaptı. Mark Gurman'ın yaptığı açıklamalara göre yeni çıkacak cihaz, "Apple Vision ya da Apple Vision One" olarak adlandırılacak.

Ünlü analist, yeni çıkacak ürünün "uygun fiyatlı" olması için Apple'ın muhtemelen daha düşük ekranlar ve daha düşük bir işlemci kullanacağını belirtti. Ayrıca Vision Pro'daki uzamsal ses hoparlörü yerine de yeni ürünün AirPods Pro'lardan destek alabileceğini belirtti. Gurman, konuyla ilgili tam olarak şu sözleri kullandı:

"Apple muhtemelen daha basit bir gözlük geliştirebilir, Vision Pro'daki hoparlörlerle kayış yerine uzamsal ses için AirPod'ları gerektirebilir, fiziksel ve otomatik IPD'ye (gözbebekleri arasındaki mesafe) geçebilir ve 3D kamera gibi özellikleri kaldırabilir. Daha rafine bir üretim süreci, ölçek ekonomileri ve daha ucuz bir çerçeve ile birleştiğinde Apple'ın fiyattan birkaç yüz dolar düşürebileceğini hayal ediyorum."

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Vision Pro tanıtılmadan önce uygun fiyatlı sanal gerçeklik gözlüğünün 3 bin dolara satışa çıkacağına dair haberler ortaya çıkmıştı. Fakat 2025 yılının sonunda gelecek ürün için kesin bir bilgi yok.

Derleyen: Helin Pastacı

(9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...