Apple'dan mağaza çalışanlarına iPhone 14 kıyağı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'dan mağaza çalışanlarına iPhone 14 kıyağı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, 2018 yılında iPhone XS modellerini tanıttı. Teknoloji devi şirket bu cihazlardan mağaza çalışanlarına da dağıtarak onları aynı zamanda bir POS cihazı haline getirdi. Firma şimdi telefonları değiştirmek için hazırlanıyor.

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, mağaza çalışanlarının kullandığı iPhone modellerini yenileriyle değiştirecek. Çünkü Apple mağaza çalışanları iş sırasında batarya konusunda sorun yaşıyor.

APPLE ÇALIŞANLARI, IPHONE XS İLE İŞLERİNİ VERİMSİZ YAPIYORDU

Analist Mark Gurman'ın yaptığı paylaşıma göre Apple, batarya sorunu nedeniyle çalışanlarının POS cihazı olarak kullandığı iPhone XS modellerini iPhone 14 modelleriyle değiştirecek.

Apple mağaza çalışanları bataryanın çabuk tükenme sorunu yüzünden iPhone XS modellerini günde birkaç kez şarj etmek ya da değiştirmek zorunda kalıyor. Mağaza çalışanları ve Mark Gurman'ın belirttiğine göre ise bu yüzden verimsiz bir çalışma ortamı oluşuyor.

Apple, iPhone 11 serisinden önce telefonlarında batarya konusunda tam olarak gelişmiş değildi. Firma, iPhone 11 ile birlikte bataryada iyileştirmeye gitti ve sorun büyük oranda ortadan kalktı. iPhone XS modellerinin iPhone 14 ile değişimi sayesinde mağaza çalışanları artık zorluk yaşamayacak.

Apple müşterileri tarafından herhangi bir ifade etmese de bu değişiklik çalışanlar için önemli olacak. Öte yandan firmanın cihazları ne zaman değiştireceği belli değil. Modelleri yükseltmek, tüm dünyadaki Apple mağazalarında kademeli olarak yapılacak.

Öte yandan teknoloji devi şirket, eylül ayında iPhone 15 serisini tanıtmak için hazırlanıyor. Birçok yeni özellik olacak seride büyük bir fiyat artışı da bekleniyor.

(Kaynak, 9To5Mac)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...