Apple'dan iPhone 16 için aşırı ısınmaya karşı özel çözüm!

Düzenleyen: / Kaynak: KosutamiSan
- Güncelleme:
Apple'dan iPhone 16 için aşırı ısınmaya karşı özel çözüm!

TEKNOLOJİ Haberleri  / KosutamiSan

Apple, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği iPhone 16 serisinde sürpriz bir özellik sunacak. Şirket, cihazlardaki aşırı ısınma probleminin önüne geçecek.

Teknoloji devi Apple, önümüzdeki yıl duyuracağı iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max ile sürpriz bir yeniliği kullanıcılarına sunacak. iPhone 15 Pro modellerinde ilk 3nm yonga seti A17 Pro'yu piyasaya sürdükten sonra şirket, kendisini çipinde yoğun oyunlar veya ağır iş yükleri çalıştırırken aşırı ısınma sorunlarıyla karşı karşıya buldu.

iPhone kullanıcılarının oldukça canını sıkan bu problem, Apple'ın etkili bir termal çözüm uygulamaya yeterince çaba göstermediğini gösteriyordu. Fakat nihayet şirketten buna karşı bir cevap geldi. Apple, aşırı ısınmaya karşı yeni bir çözüm sunacak.

İPHONE 16 MODELLERİ GRAFEN TERMAİL SİSTEMİ İLE GELECEK

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max için bu aşırı ısınma sorunlarını gidermeyi amaçlayan yakın tarihli bir yazılım güncellemesine rağmen, temeldeki soğutma çözümü idealden düşük olduğunda yazılım güncellemelerinin çok az işe yarayacağı açık görünüyor.

Apple'dan iPhone 16 için aşırı ısınmaya karşı özel çözüm!

Fakat bu sorunu çözmek için yeni bir söylenti, Apple'ın sıcaklıkları daha iyi kontrol edebilme umuduyla iPhone 16 modelleri için bir grafen termal sistemi üzerinde çalıştığını öne sürüyor.

Esas olarak akıllı telefonlardaki ısıyı dağıtmak için grafen filmlerin kullanılması yeni bir fikir değil. Google gibi şirketler bu çözümü son dönemdeki Pixel 8 ve Pixel 8 Pro modellerinde uygulamıştı. Fakat bu çözümün bile aşırı ısınmayı önleme konusunda çok az işe yaradığı kaydedildi.

Öte yandan ortaya çıkan söylentiler, Apple'ın gelecek yılki Promodellerinde, özellikle grafen termal sisteminin kullanımıyla ısıyı daha iyi yönetmek amacıyla pilin etrafına metal bir kabuk eklemeyi planladığını gösteriyor.

iPhone 16 modelinde Apple'ın A18 çipinin kullanması bekleniyor. Fakat bu çipin daha pahalı modellerde Pro seçeneğiyle gelip gelmeyeceği imdilik belli değil. Aynı zamanda şirketin A18'in seri üretimi için TSMC'nin N3E üretim sürecini kullanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: KosutamiSan
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...