Apple'a şok suçlama! AirTag cihazıyla takip edilen kadınlar dava açtı: 'Tacizcilerin silahı'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple'a şok suçlama! AirTag cihazıyla takip edilen kadınlar dava açtı: 'Tacizcilerin silahı'

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, takip cihazı AirTag’in tacizlere karışmasının ardından toplu bir davayla karşı karşıya. ABD’de yaşayan iki kadın, eski eşlerinin AirTag ile kendilerini takip ettiğini ileri sürerek teknoloji devine dava açtı. 

San Francisco'da açılan bir toplu davada, kadınlardan biri arabasında bir AirTag cihazı bulduğunu ve bunun eski erkek arkadaşı tarafından arabasına yerleştirildiğini ileri sürdü. Davacı olan diğer kadın ise, ayrı yaşamaya başladığı eşinin onu takip etmek için çocuğunun sırt çantasına bir AirTag yerleştirdiğini iddia etti. İki kadın da ABD merkezli teknoloji devi ve iPhone'un üreticisi Apple’ı güvenli olmayan bir ürünü piyasaya sürmekle suçladı ve şu anda açıklanmayan bir miktarda tazminat talep etti. 

Piyasaya sürüldüğü Nisan 2021’den bu yana, Apple'ın AirTag isimli takip cihazları takip ve taciz suçlarıyla ilişkilendirildi. Hatta Apple, istenmeyen takiplere karşı bazı güncellemeler yaparak bunları zorlaştırmaya çalıştı ancak görünen o ki yine de AirTag’i başkalarını izinsiz şekilde takip etmek için kullananlar var.

'TACİZCİLERİN SİLAHI' 

ABD’nin San Francisco kentinde Pazartesi günü açılan davada Apple’dan şikayetçi olan davacılar, bilinmeyen bir AirTag ile takip edildiğinde iPhone kullanıcılarını uyarmayı da kapsayan mevcut önlemlerin ‘yetersiz olduğunu ve takip ediliyorsa kişiyi derhal uyarmak için çok az şey yaptığını’ ileri sürdü. Toplu davaya imza atan iki kadın, AirTag’i ‘tacizcilerin tercih ettiği silah' olarak adlandırdı. 

Apple, Şubat 2021'de yaptığı bir basın açıklamasında "AirTag, insanların kişisel eşyalarını bulmalarına yardımcı olmak için tasarlandı, insanları veya başka bir kişinin eşyasını takip etmek için değil ve ürünlerimizin her türlü kötü niyetli kullanımını mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. İstenmeyen takip uzun zamandır toplumsal bir sorun olmuştur ve AirTag'in tasarımında bu endişeyi ciddiye aldık" demişti. 

(Bloomberg News)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...