Koluna taktığı Apple Watch saati sayesinde kanser olduğunu öğrendi, erken teşhisle hayatı kurtuldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
12 yaşındaki Imani Miles isimli kız kolundaki saati sayesinde kanser olduğunu öğrendi

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple tarafından geliştirilen akıllı saatler yine hayat kurtarma hikayesiyle karşımıza çıktı. Bu defa bir ilki başardı ve bir çocuğun kanser olduğunu öğrenmesine yardımcı oldu.

Apple Watch, genellikle insanların kalp hastalıklarını tespit etmesine yardımcı olduğu, düşme ve araba kazası algılama gibi özellikleri sayesinde insanların hayatlarını kurtardığı için sık sık manşetlere çıkıyor. Ancak bu defa 12 yaşındaki bir kız çocuğu, Apple Watch'un kalp atış hızı bildirimleri sayesinde çok geç olmadan kanser olduğunu öğrendi.

12 yaşındaki Imani Miles ve annesi Jessica Kitchen, Apple Watch'u artık bir aksesuardan daha fazlası olarak görüyor. Bunun nedeni ise Imani'nin kolundaki Apple Watch'ı aniden anormal derecede yüksek kalp atışları gerçekleştiği konusunda küçük kızı uyardı.

Sürekli uyarıların ardından anne Kitchen, kızını hastaneye götürmeye karar verdi. Imani’nin apandisit tedavisi için ameliyat olmasına karar verildi ama hikaye burada bitmedi. Doktorlar, apandisitinde ‘nadiren çocuklarda görülen’ bir tümör fark etti.

KANSER DAHA FAZLA YAYILMADAN ÖNLENDİ

İncelemenin ardından kanserin Imani'nin vücudunun diğer bölgelerine yayılmış olduğu keşfedildi. Ardından Imani tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı ve ameliyatı olumlu geçti.

Anne Kitchen, Apple Watch uyarıları olmasaydı Imani'yi hastaneye götürmek için muhtemelen daha uzun süre bekleyeceğini söyledi. Ancak bu uzun bekleyiş kız için ölümcül olabilirdi. Kitchen, "Eğer o saate sahip olmasaydı, çok daha kötü olabilirdi" dedi.

Giyilebilir cihazlar kendi başlarına bir hastalığı tespit edemez ancak kullanan kişinin uyarıları dikkate almasıyla sağlık sorunları iyileştirilebiliyor. Bu ayın başlarında, 34 yaşındaki bir kadın Apple Watch tarafından ölçülen dinlenme kalp atış hızında önemli bir artış fark ettikten sonra hamile olduğunu öğrendi. Ağustos ayında 70 yaşındaki bir adam, Apple Watch'unun bayılıp kafasını sert bir şekilde yere çarpmasının ardından otomatik olarak acil servisi aradığını ve bu sayede hayatta kaldığını açıkladı.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...