Apple Vision Pro, Meta Quest 3 satışlarını tehdit ediyor

Düzenleyen: / Kaynak: Ming-Chi Kuo
- Güncelleme:
Apple Vision Pro, Meta Quest 3 satışlarını tehdit ediyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / Ming-Chi Kuo

Meta Quest 3 satışlarında düşüş yaşanıyor. Şirket, sanal gerçeklik pazarında koltuğunu Apple Vision Pro'ya kaptırabilir.

Metaverse ve sanal gerçeklik alanında önemli bir isim olarak karşımıza çıkan Meta, en son piyasaya sürdüğü sanal gerçeklik başlığı Quest 3 için satış tahmini zorluklarıyla karşı karşıya kalmış durumda.

META QUEST 3 SATIŞLARI DÜŞÜYOR

Ünlü piyasa analisti Ming-Chi Kuo'nun ortaya koyduğu bilgiye göre şirket, kulaklığa yönelik beklentilerini aşağı yönlü olarak revize etti. Paylaşılan bilgilere göre yılın son çeyreğinde sevkiyatlar yüzde 5-10 oranında azalacak.

Ancak 2024'te daha da kötüleşebilecek endişe verici bir tahminde bulunuluyor. Analist aslında ilk çeyrekte sevkiyatlarda önceki çeyreğe kıyasla yüzde 70-80 arasında ciddi bir düşüş olabileceğini öngörüyor.

EKİM AYINDA PİYASAYA ÇIKMIŞTI

Meta Quest 3, Ekim ayında iki farklı versiyonla piyasaya sürüldü. 128 GB'lık versiyon 549 euro fiyatla ve daha büyük 512 GB'lık versiyon, 699 euro fiyatla geldi.

Apple Vision Pro, Meta Quest 3 satışlarını tehdit ediyor

Önceki model Quest 2'ye göre önemli bir ileri adım atmış olmasına ve daha kompakt tasarım, daha fazla kullanım konforu, daha güçlü bir işlemci gibi sayısız iyileştirmeye rağmen 500'den fazla uygulama ve oyunla geriye dönük uyumluluk sunan Quest 3, tüketicilerin kalbini umduğu gibi etkilememiş gibi görünüyor.

APPLE VİSİON PRO YOLDA

Bu düşüşün bir nedeni, yakında çıkacak olan Apple Vision Pro'nun gölgesi olabilir. Her ne kadar iki cihaz farklı hedeflere hitap ediyor gibi görünse de, dikkate değer fiyat farklılıkları göz önüne alındığında (Vision Pro 3.499 Euro'dan satılıyor), Apple ürününün gelişmiş kullanıcı deneyimi birçok kişinin satın alma kararlarını yeniden gözden geçirmesine yol açmış olabilir.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Ming-Chi Kuo
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...