Apple Vision Pro, görme zorluğu çekenlere yardımcı olacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple Vision Pro, görme zorluğu çekenlere yardımcı olacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple, haziran ayında gerçekleşen WWDC'de ilk karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu tanıttı. Tanıtım sonrasında pazara çıkmayan cihazın hala birçok özelliği bilinmiyor fakat Apple'ın aldığı son patent önemli bir detayı ortaya koydu.

Apple, Vision Pro adlı ilk karma gerçeklik gözlüğünü haziran ayında tanıttı. Fakat cihazla ilgili hala birçok gizem var. Digital Trends tarafından bugün paylaşılan haberde yeni bir patentin ortaya çıktığı ve Vision Pro'nun da patente konu olan fonksiyonla görme zorluğu yaşayan kişilere yardımcı olacağı tahmin ediliyor.

APPLE, VISION PRO'DA CAM YERİNE SIVIDAN YAPILMIŞ LENSLER KULLANABİLİR

Patentin ortaya koyduğu rapora göre Apple, Vision Pro modellerinde cam yerine sıvıdan yapılmış lensler kullanabilir. Firma, karma gerçeklik gözlüklerinde görme bozukluğu yaşayan kişilerin reçetelerine göre değişiklik yapmasına izin verecek.

Gözlüğü satın alan Apple müşterileri, görme zorluklarını kendilerine göre ayarlayacak. Bu sayede görme bozukluğu yaşayan kullanıcılar, Vision Pro'dan destek alacak.

Patent bunun dışında ek olarak kullanıcıların görsel deneyimden en iyi şekilde yararlanması için kullanıcıların gözlerindeki farklılıkları hesaba katarak Vision Pro'nun gözler arasındaki mesafeye uygun şekilde ayarlanabileceğini de belirtiyor.

Patentlerle ilgili tüm bu bilgiler, Apple'ın farklı görsel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğunu ve bunları gidermek için izlediği yolları göz önüne seriyor. Cihazla ilgili ek bir bilgi ise bulunmuyor.

Öte yandan belirtmek gerekiyor ki Apple, Vision Pro adlı gözlüğünü 2024 yılında pazara sunacak. Cihazın pazara çıkmasıyla Apple'ın özellikleri yeniden detaylandırıp bir odak noktası seçeceği tahmin ediliyor.

(Kaynak: Digital Trends)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...