Apple, Türkiye ve ABD'de farklı satacak! iPhone 15 modelleri arasındaki çok gizli farkı kimler görebiliyor?

Düzenleyen: / Kaynak: The Sun
- Güncelleme:
Apple, Türkiye ve ABD'de farklı satacak! iPhone 15 modelleri arasındaki çok gizli farkı kimler görebiliyor?

TEKNOLOJİ Haberleri  / The Sun

Apple, iPhone 15 modellerini Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye de dahil olmak üzere Avrupa ülkelerine kıyasla farklı bir özellik ile satışa çıkarıyor. Fotoğrafa bakarak bu özelliği görebilenler gerçekten de 'teknoloji tutkunu' ya da 'süper gözlere' sahip sayılabilir. İşte iPhone 15'in çok gizli özelliği...

'Kartal gözlü' Apple hayranları, ABD ve Türkiye dahil diğer ülkelerde satılan iPhone 15 telefonlar arasındaki çok küçük bir farkı görmeyi başardı. Bu 'küçük' ayrıntı aslında büyük bir özellik. Amerika Birleşik Devletleri'nde satışa çıkarılacak olan iPhone 15 cihazları ile Türkiye'de ve dünyanın geri kalanında satılan modeller arasında çok fark var. Bunun nedeni iPhone 15 telefonların ABD versiyonlarının yalnızca eSIM ile çalışması.

Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 14 ile fiziksel SIM kartının fişini çekmeye başladı ve bu da artık SIM kart tepsisi alanı olmadığı anlamına geliyordu. Ancak Türkiye de dahil olmak üzere ABD haricindeki ülkelerde satılan iPhone modellerinde SIM kart yuvası hâlâ mevcut.

KULLANICILAR ESIM IPHONE ÖZELLİĞİNİ SEVDİ

Pek çok Apple hayranı, teknoloji firmasının sunduğu bu özellikten hayranlıkla bahsetti. Twitter olarak bilinen X platformunda bir kullanıcı "Apple'ın ayrıntılara olan ilgisi çılgınca" diye yazdı. Devamında ise, "Sadece küçük bir delik. Kimin umurundaydı? Ama umursadılar." diye ekledi. 

Apple, Türkiye ve ABD'de farklı satacak! iPhone 15 modelleri arasındaki çok gizli farkı kimler görebiliyor?

Hâlâ aradaki farkı göremiyorsanız, SIM yuvasının daire içine alındığı fotoğrafı üstte görebilirsiniz. Fark o kadar küçük ki fotoğrafa bakarken büyütmeniz gerekebilir. 

Apple'ın bu yıl iPhone 15 için eSIM özelliğini tüm ülkelerde sunacağı düşünülüyordu ama yine gerçek olmadı.

Bu yeni teknoloji ile, tek bir cihazda iki telefon numarasına sahip olmak mümkün. Ancak bazı ABD'li iPhone kullanıcıları, yurtdışına seyahatlerinde eSIM özelliğini sorun çıkardığını söylüyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: The Sun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...