Apple, Samsung'a karşı bir dava daha kaybetti

/ Kaynak: OZEL
Apple, Samsung'a karşı bir dava daha kaybetti

TEKNOLOJİ Haberleri  / OZEL

Apple'ın Galaxy Tab 10.1'in tasarımında iPad'ten etkilendiğine yönelik davası Hollanda Yargıtayı tarafından da reddedildi.

İki firma dünyanın birçok noktasında patent davaları sebebiyle karşı karşıya geliyor. Amerika'da 2014 yılının ilk çeyreğinde tekrar başlayacak dava kapsamına son olarak Galaxy S4'ün dahil edilmesi için Apple tarafından bir başvuru gerçekleşmişti. Hollanda'da devam eden davada Apple'ın iddiası Galaxy Tab 10.1'in tasarım noktasında iPad'ten etkilendiği şeklindeydi. Geçtiğimiz yıl sonbaharda başlayan dava ilk aşamada Samsung lehine sonuçlanırken, Apple davayı temyize götürmüştü. Hollanda Yargıtay'ı tarafından verilen karar öncekiyle benzerlik gösterdi ve Galaxy Tab 10.1'in iPad tasarımından etkilenmediği kararına varıldı. Mahkeme, iPad tasarımının Galaxy Tab 10.1'den ayrıldığını ve tabletlerin rahatlıkla ayırt edilebilir olduğu gerekçesiyle Apple'ın iddiasını geçersiz kıldı. Hollanda'da verilen bu karar Avrupa'daki tüm ülkelerde toplum tasarımı kanunları benzer yapıda olduğu için tüm ülkelerde emsal gösterilebilecek.

TEKNOLOJİ
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...