Apple ön hazırlık peşinde: iPhone 15 stoklanacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Apple ön hazırlık peşinde: iPhone 15 stoklanacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple eylül ayında iPhone 15 serisini tanıtacak. Teknoloji devi tanıtım zamanı yaklaşırken iPhone 15 serisi için ön hazırlık yapmaya başladı. Firma, önceki serideki aksaklıkları yaşamak istemiyor.

Apple, arza yetişemediği için iPhone 14 serisinin tedariğinde birçok sorun yaşadı. Teknoloji devi firma iPhone 15 serisinde de aynı sorunları yaşamamak için erkenden parça üretimine başlıyor.

IPHONE 15 SERİSİNİN İLK PARTİSİ, TEMMUZ AYINDA HAZIR OLACAK

Çinli site IT Home tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, iPhone 15 serisi için parça üretimi hazırlıklarına başlıyor. Haziran ayında başlanacak seri üretimin ilk partisi de Temmuz ayına kadar hazır olacak.

Temmuz ayında hazır olan iPhone 15 modelleri tedarikçiler tarafından da stoklanacak. Böylece Apple daha önce olduğu gibi tedarik sorunu yaşamayacak.

Öte yandan Apple, yeni tanıtacağı iPhone 15 serisinde şimdiye kadarki en iyi satış verilerinden birini yakalamayı düşünüyor. Firma, 89 milyon adet iPhone 15 sevk etmeyi planlıyor. Geçen yıl iPhone 14 serisinin çıkmasından bu yana ise 78 milyon iPhone 14 satıldı.

Siparişler her zaman olduğu gibi Foxconn, Pegatron ve Luxshare tarafından tedarik edilecek. Yeni modellerin siparişlerinin yüzde 60'ını Foxconn karşılayacak. iPhone 15 serisinde ilk kez gelecek yenilikler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • iPhone 15 serisindeki tüm modeller için USB-C bağlantı noktası 
  • iPhone 15 serisinin tamamında daha ince çerçeveler 
  • iPhone 15 serisindeki tüm modeller için Dinamik Ada 
  • Yalnızca Pro modeller için titanyum kaplama 
  • Yalnızca Pro modeller için 3 nanometre A17 Bionic işlemci 
  • Farklı ve canlı renk seçenekleri

(Kaynak, PhoneArena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...