Apple, M3 işlemcili iMac'i tanıttı! Uygulamalar 'çat' diye çok daha hızlı açılacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Apple, M3 işlemcili iMac'i tanıttı! Uygulamalar 'çat' diye çok daha hızlı açılacak

TEKNOLOJİ Haberleri  / Haber Merkezi

Teknoloji devi Apple, TSİ 03.00'te yapılan etkinlikte M3 işlemcili iMac modelini duyurdu. Böylece, dünyanın en popüler 'hepsi bir arada bilgisayarı' yeni çip ile daha güçlü hale geldi.

24 inç iMac nihayet yenileniyor. Apple, 'Scary Fast' etkinliğinde, önceki modelden iki kat daha hızlı olduğunu ifade ettiği yeni bir M3 versiyonunu duyurdu. Bu sefer gerçekten yeni olan şey M3 çipi. M3, 24 GB'a kadar RAM ve 2 TB depolama desteğine sahip, 10 çekirdekli GPU'ya, 8 çekirdekli bir CPU'ya sahip. Apple'ın popüler 'hepsi bir arada bilgisayarı' böylece çok daha hızlı bir hepsi bir arada cihaza dönüşüyor.

M3 işlemcili iMac, Safari veya Microsoft Excel gibi üretkenlik uygulamaları yüzde 30'a kadar daha hızlı çalışacak. İçerik oluşturucular için yeni çip, 12 adede kadar 4K video akışına imkan tanıyor ve Adobe Photoshop ayrıca fotoğrafları iki kata kadar daha hızlı işleyebilecek. Bluetooth 5.3 ve Wi-Fi 6E'yi de destekliyor.

M3 ÇİPİNE SAHİP IMAC TASARIMIYLA ŞAŞIRTMADI 

Görsel olarak ise, 24 inç iMac önceki sürümlerle aynı görünüyor. Değişen hiçbir şey yok. Renk seçenekleri ise; yeşil, sarı, turuncu, pembe, mor, mavi ve gümüş. 11,5 mm ince, beyaz çerçevelere sahip. 

Apple, M3 işlemcili iMac'i tanıttı! Uygulamalar 'çat' diye çok daha hızlı açılacak

Bu arada 1080p kamera, hoparlörler, mikrofonlar, USB bağlantı noktası yapılandırmaları ve 4,5K Retina ekran da aynı. Renk uyumlu aksesuarlar da aynı; Lightning kablosuyla bağlantı var. 

M3 işlemcili iMac, 24GB’a kadar bellek ve 2TB’a kadar depolama seçeneği sunuyor. 

24 İNÇ M3 IMAC, GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEMELERDEN YAPILDI 

Değişen şeylerden biri, yeni M3 iMac'lerin daha fazla geri dönüştürülmüş malzemeden yapılmış olması. Stand artık yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan oluşuyor. iMac'in içinde geri dönüştürülmüş nadir toprak mıknatısları, geri dönüştürülmüş kalay lehimleme ve devre kartlarında yüzde 100 geri dönüştürülmüş altın kaplama mevcut.

256GB depolama ve 8GB belleğe sahip iMac’in fiyatı 1299 Dolar iken, Apple, M3 iMac'i Türkiye'de 49,999 TL'den ön siparişe açtı. 10 Kasım'da M3 iMac piyasaya sürülecek. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...