Apple, konuşmama hakkını kullandı! iPhone 12 radyasyonu tehlike saçıyor

Düzenleyen: / Kaynak: 9To5Mac
- Güncelleme:
Apple, konuşmama hakkını kullandı! iPhone 12 radyasyonu tehlike saçıyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / 9To5Mac

Fransa, kısa süre önce tehlikeli bir biçimde radyosyon yaydığı gerekçesiyle ülkede iPhone 12 satışını yasaklamıştı. Fransa'nın ardından Belçika da yasağa katıldı. Apple'dan ise resmi bir açıklama gelmezken konuşmama hakkını kullandığı ortaya çıktı.

Fransa, iki gün önce yaptığı açıklamada yaydığı radyasyonun tehlikeli derecede yüksek olduğunu gerekçe göstererek iPhone 12 satışını ülkede yasakladı. Fransa yasağının ardından Belçika'dan da aynı hamle geldi. iPhone üreticisi Apple'ın konuyla ilgili açıklama yapması gerekirken çalışanlarına sessiz kalma konusunda uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

APPLE, KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMIYOR 

9To5Mac tarafından bugün yayınlanan habere göre Apple, çalışanlarına iPhone 12 modelinin radyasyon seviyesi konusunda sessiz kalmaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Apple, çalışanlarına iPhone 12 satın almak isteyen müşterilere de telefonların iki hafta sonra iade edilmeyeceği ve değiştirilemeyeceğini de belirtmelerini istedi. Hatta cihazın güvenli olup olmadığını soran müşterilere de kılavuza göre tüm Apple ürünlerinin güvenli olduğundan emin olmak için testlerden geçildiğini belirtmelerini söyledi.

Öte yandan Fransa, iPhone 12 modelinin satışının yasaklanmasının ardından Apple'dan söz konusu telefona sahip olan vatandaşları için de radyasyon seviyesini düşürecek bir güncelleme yayınlamasını istediğini belirtti.

AVRUPA ÜLKELERİ, IPHONE 12 KONUSUNDA ENDİŞELİ

Fransa ve Belçika ülkelerine ek olarak İspanya'nın da iPhone 12 satışını yasaklayacağı konuşuluyor. Söz konusu tüm bu yasakların ardından Apple tarafından gelecek açıklama merakla bekleniyor.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: 9To5Mac
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...