Apple sevilen iPhone modelinin fişini çekiyor: Son tarih açıklandı!

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone 5c, 2013 yılında piyasaya sürüldü

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknoloji devi Apple, bir cep telefonu modelini daha ‘eski’ kategorisine eklemeyi planlıyor. Önümüzdeki aydan itibaren Apple’ın iPhone 5c’ye tüm desteğini keseceği ileri sürüldü.

2013 yılında iPhone 5 serisinin daha uygun fiyatlı bir modeli olarak piyasaya sürülen iPhone 5c milyonlarca kişi tarafından kullanılıyordu. Renk seçenekleri ve daha küçük bir ekran boyutu nedeniyle sevilen model de artık tam anlamıyla rafa kalkıyor.  

Teknoloji sitesi MacRumors, ABD merkezli Apple’ın yetkili servis noktalarına gönderdiği bir nota ulaştı. Mesajlara göre, Apple, iPhone 5c modelini önümüzdeki aydan itibaren ‘eski ürün’ kategorisine ekleyecek. Yani üretici şirket artık bu telefon modeline hiçbir destek sağlamayacak, onarım ve parça desteğinde bulunmayacak.

Apple, iPhone 5c'yi Ekim 2020'de ise iPhone 5c’yi ‘vintage ürün’ listesine eklemişti. Vintage kategorisindeki ürünlere şirket mevcut olması halinde parça ve teknik servis imkanları sağlıyor.

IPHONE 5C İÇİN SON TARİH 1 KASIM

Apple’ın yetkili servis sağlayıcılarına gönderdiği nota göre, Apple 1 Kasım'da iPhone 5c'yi ‘eski’ ürün kategorisine ekleyecek ve tüm onarım ve servis hizmetlerini sona erdirecek. Söz konusunu belgeye göre Apple ayrıca, üçüncü nesil iPad mini'yi de eski ürün kategorisine ekleyerek desteğini sonlandıracak.

iPhone 5c, Eylül 2013'te iPhone 5s ile birlikte piyasaya sürülen ikonik bir iPhonemodeliydi. Mavi, yeşil, pembe, sarı ve beyaz gibi çeşitli renk seçenekleriyle sunulan iPhone 5c satışa çıktığı yıllarda oldukça büyük bir kitle tarafından kullanılıyordu. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...