Ünlü teknoloji analistlerinden çarpıcı iddia! Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 15 Ultra Pro'yu bile ezip geçecek... İşte sızdırılan özellikleri

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ünlü teknoloji analistlerinden çarpıcı iddia! Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 15 Ultra Pro'yu bile ezip geçecek... İşte sızdırılan özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri

iPhone 15 serisi ve Apple'ın akıllı telefon işletim sisteminin yeni sürümü iOS 17 yeni iddialar ortaya atıldı. Bunlardan en dikkat çekeni iPhone 15 Pro ve 15 Ultra modelleri arasında bile büyük farklılıkların olacağı. İşte iPhone 15 özellikleri… 

Apple'ın bu yıl piyasaya süreceği iPhone 15 serisi akıllı telefon modelleri ve iOS 17 işletim sistemi sürümü hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. İlk olarak işletim sisteminin yeni sürümüyle başlayalım... iOS 16, kullanıcıların hala sayısız sorun bildirdiği bir sürüm olarak güncelleme almaya devam ediyor. Yine de iOS 16, büyük bir güncelleme ve birçok yeni özellik ve görsel değişiklik getirdi. Tecrübeli teknoloji gazetecisi Mark Gurman, kod adı ‘Dawn’ olan iOS 17'nin çok fazla yeni özelliğe sahip olmayabileceğini iddia etti.

Ünlü teknoloji analisti LeaksApplePro da iOS 17'nin kararlılık ve verimliliğe odaklanacağını iddia etti. Apple’ın Mail, Fitness, Wallet, Home ve Find My uygulamalarında bir takım değişiklik yapabileceğini söyledi. İşletim sistemi, söylentilere göre AR/VR kulaklığı için yeni bir uygulama da getirecek. Gelelim iPhone 15 telefonlara... 

IPHONE 15 PRO VE ULTRA ARASINDA BÜYÜK FARKLILIKLAR OLACAK

LeaksApplePro, iPhone 15 Ultra'nın gelişmiş görüntü işleme yazılımıyla gelebileceğini söylüyor. Bu, Ultra'nın Pro modelinden daha iyi kameralara sahip olacağını gösteriyor. Yani ilk defa Apple, Pro ve Ultra (Pro Max) modelleri arasında büyük farklılıklar sunabilir.

Hem iPhone 15 Pro hem de 15 Ultra, 3nm A17 Bionic çiple gelecek ancak Ultra modeli iPhone 15 Pro'dan daha fazla ayrıcalıkla gelecek. iPhone 15 serisinin en üst modeli olacak Ultra’nın çipe ayak uydurmak için daha iyi bir soğutma sistemine sahip olabilir.

Bu, Apple'ın üst düzey modeller arasında daha büyük bir ayrım yapacağını ve iPhone 15 Ultra'nın Pro'dan daha büyük bir ekrana ve bataryaya ek olarak bir periskop kamera ve titanyum kasaya sahip olabileceğini ileri süren sızıntıyla da uyumlu. iPhone 15 Ultra, 2023’ün en iyi telefonu olabilir.

Apple iOS 17'yi Haziran ayında Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda tanıtacak ve muhtemelen kararlı sürüm Eylül ayında iPhone 15 ile birlikte piyasaya sürülecek.

IPHONE 15 WIFI 6E İLE GELECEK

Barclays analistleri, iPhone 15 modellerinin WiFi 6E ile geleceğini ileri sürdü. Ancak WiFi 6E desteğinin tüm iPhone 15 telefonlarda mı olacağı yoksa sadece Pro ve Ultra’da (Pro Max) mı bulunacağına ilişkin bir ayrıntı yok. 

Bu arada, Apple, en yeni 11 inç ve 12.9 inç iPad Pro tabletlerinde ve 16 inç MacBook Pro ve Mac Mini bilgisayarlarda WiFi 6E desteği sunuyor. iPhone 14 ve 14 Pro modelleri ise WiFi 6 ile sınırlı. WiFi 6, 2.4GHz ve 5GHz bantlarında çalışırken, Wi-Fi 6E, 6GHz bandından çalışarak daha yüksek kablosuz hız, daha düşük gecikme süresi ve daha az sinyal paraziti gibi avantajlar sağlayacak.

(MaRumors / PhoneArena)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...