Apple, iPhone 15 Pro Max kamerasındaki kısıtlamanın nedenini açıkladı... Çok şaşıracaksınız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Apple, iPhone 15 Pro Max kamerasındaki kısıtlamanın nedenini açıkladı... Çok şaşıracaksınız

TEKNOLOJİ Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Apple'ın en yeni ve en üst seviye akıllı telefon modeli olan iPhone 15 Pro Max, arka kamerasındaki 'kısıtlama' nedeniyle merak konusu haline geldi. Teknoloji devi, kamerada yapılan kısıtlamanın nedenine açıklık getirdi.

Apple, 12 Eylül Salı günü iPhone 15 serisi yeni akıllı telefon modellerini tanıttı. Serinin üst seviye yani Pro modelleri, bugün başlayan ön sipariş ve satışlarda büyük talep görürken yeni bir gelişme yaşandı. iPhone 15 Pro Max'in arka kamerasının neden 10x zoom yerine 5x zoom olduğu merak ediliyordu ve teknoloji şirketi, bu sorunun cevabını açıkladı.

Şimdiye kadar Apple'ın geliştirdiği en gelişmiş kamera sabitleme sistemine sahip olan iPhone 15 Pro Max'i kamerasının teknik detayları neler? Donanımhaber'in derlediği bilgilere göre, periskop lens teknolojisi yalnızca iPhone 15 Pro Max modelinde mevcut, yani 15 Pro'da bulunmuyor.

Apple, iPhone 15 Pro Max kamerasındaki kısıtlamanın nedenini açıkladı... Çok şaşıracaksınız

15 Pro Max’te telefoto kamera için kullanılan periskop lens sistemi, 5 kat optik yakınlaştırmaya izin veriyor. Pro serisi için özel olarak geliştirilen 48MP ana kamera, varsayılan olarak yeni 24MP süper yüksek çözünürlük sunuyor ve kolayca paylaşılabilecek dosya boyutuna getiriyor.

Ana kamera, 24mm, 28mm ve 35mm arasında geçiş yapmaya izin veriyor. 48MP ProRAW desteğine ek olarak ana kamera 4x fazla çözünürlüğe sahip 48MP HEIF görüntü formatını destekliyor. 15 Pro Max, şimdiye kadar çıkan iPhone'lar arasında en yüksek optik zoom olan 120mm lens ile 5x optik zoom özelliğine sahip. 

YETKİLİ İSİM 5X ZOOM LENS HAKKINDA KONUŞTU

Apple'ın kamera yazılımı mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı Jon McCormack, Fransızca yayın yapan Numerama'dan Nicolas Lellouche ile yaptığı röportajda, iPhone 15 Pro Max'in telefoto lens sisteminin neden Samsung Galaxy S23 Ultra'daki gibi 10x optik zoom yerine 5x optik zoom ile sınırlı olduğunu açıkladı. McCormack, iPhone'un 5x yakınlaştırma merceğinin, 10x merceğe kıyasla 'inanılmaz derecede iyi' sabitlenebildiğini söyledi.

Apple, iPhone 15 Pro Max kamerasındaki kısıtlamanın nedenini açıkladı... Çok şaşıracaksınız

Röportajda McCormack, "5x yakınlaştırma inanılmaz derecede iyi bir şekilde sabitleyebildiğimiz bir şey. 10x yakınlaştırmaya bakarsanız, dünyanın en sağlam ellerine veya bir tripoda sahip değilseniz, onu kullanmak gerçekten zor." dedi. 

Ayrıca, Apple'ın iPhone ürün pazarlaması kıdemli direktörü Maxime Veron ise, iPhone 15 Pro Max'in 5x lensinin ƒ/2,8'de 'mükemmel ışık yönetimine' imkan sağladığını belirtti. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Samsung Galaxy S23 Ultra'nın 10x lensi ƒ/4,9 diyafram açıklığına sahip. Amerikan teknoloji sitesi MacRumors, daha düşük bir diyafram açıklığının, kameranın sensörü tarafından daha fazla ışığın yakalanmasına imkan tanıdığı için özellikle gece modu fotoğraflarında faydalı olabileceğini ileri sürüyor. 

5x optik yakınlaştırma iPhone 15 Pro Max'e özelken, iPhone 15 Pro ise 3x optik yakınlaştırmayla raflarda yerini aldı. Apple'ın önümüzdeki yıl tetraprism lens sistemini her iki iPhone 16 Pro modelinde sunması bekleniyor. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...